DakService Cycling Team voegt BMX-ers toe

DakService Cycling Team voegt BMX-ers toe

Wat twee jaar geleden begon met vrienden onder elkaar die graag met de fiets bezig waren in het veld, is nu al uitgegroeid tot een toffe groep van veldrijders, mountainbikers onder leiding van Theo David en Nick David.

DakService Cycling Team bestaat momenteel uit 20 rijders (Nick David – Mathias Vandevelde – Thomas Vandevelde – Gianni Vermeiren – Guido Verhaegen – Karsten Michiels – Theo David – Marvin Debondt – Arno Verberckmoes – Gunther Boeckx – Stephane Van Dieren – Christophe Van Dieren – Dirk Carpentier – Pucky Jurgen Lambrechts – Rudy Vergucht – Yip – Andrew Roberts). In het afgelopen jaar zijn Björn Houben – Roel Vangenechten en Lorenz Huybrichs bij deze groep aangesloten.

Deze jongens houden de kleuren van DakService Cycling team hoog zowel in het veld als op de mountainbike. Sommigen hebben zelf de uitdaging aangegaan om een marathon in Spanje mee te doen tijdens het weekeinde van 1 mei 2020 tot en met 3 mei 2020.

Dat er talent in deze ploeg zit, staat als een paal in het water. Zij hebben de Europese Kampioen in hun midden bij de Masters C. Guido Verhaegen wist het afgelopen seizoen zowel de provinciale titel van Antwerpen als de Europese titel naar zich toe te halen. Op het Wereldkampioenschap in Mol moest hij Dirk Mertens voorlaten. Guido kampte toen met een blessure en moest vroegtijdig de wedstrijd verlaten.

Guido Verhaegen

Arno Verberckmoes slaagde erin om in het afgelopen seizoen de Belgische titel te pakken bij de LRC. Dit voor de tweede keer op rij.

Arno Verberckmoes

Björn Houben slaagde erin voor de tweede maal op rij de Limburgse titel om zijn lende te dragen.

Björn Houben

Toen de vraag van enkele BMX rijders kwam, zijn de bestuursleden bij elkaar gaan zitten en hebben ervoor gekozen om nog zeven BMX Rijders onder hun vleugels te nemen. Vanaf dit jaar zullen zij de kleuren van DakService Cycling team hoog houden in deze discipline.

De rijders zijn Sarah Neys – Niels Claes – Yannick Koppens – Lorenz Huybrichs – Jorden Biesmans – Donnelly Lambrichts – Roel Vangenechten. Elke week zullen zij hun training afwerken op het parcours in Peer waar zij onder deskundige leiding van gediplomeerde trainers opgevolgd en bijgestuurd worden.

Hun doelstelling zijn voor het nieuwe seizoen om heel veel bij te leren – elkaar sterker te maken en goede resultaten neer te zetten voor het nieuwe team.

BMX Rijders DakService Cycling Team

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts