Daphny van den Brand begint aan laatste seizoen

Daphny van den Brand begint aan laatste seizoen

ava

Daphny van den Brand hangt aan het einde van dit seizoen de fiets aan de haak. De renster in dienst van AA Drink/Leontien.nl wil komende winter nog 35 wedstrijden afwerken. Al kan een titel de plannen nog omgooien.

Van den Brand hoort haar biologische klok stilaan tikken. “Langzamerhand wordt het daar gewoon tijd voor. Hopelijk is het me te zijner tijd  gegeven. Ik kijk daar ook wel naar uit,”vertelde de jonge dertiger uit Zeeland in een interview op de  website van haar team AA Drink/Leontien.nl.

“Ik verheug me op wat erna mijn carrière komt, maar ben nog even gretig. Er zijn drie hoofddoelen, te beginnen in Lucca (Ita) waar begin november het Europees kampioenschap plaatsheeft. Afgelopen jaar won ik de titel; die zou ik graag verlengen.”

“Wat eveneens belangrijk voor me is: het nationaal kampioenschap. In Sint-Michielsgestel moest ik de rood-wit-blauwe trui overdragen aan Marianne Vos. Ik zou dat shirt het liefst weer bemachtigen. Het NK wordt verreden in Huijbergen, op het parkoers waar ik in 2006 met een minuut of tweeënhalf Europees kampioene werd. Dat is een leuke mentale ruggensteun.”

Tot slot staat het wereldkampioenschap met megadikke letters aangekruist op de kalender .

“Weer eens wereldkampioene worden en dan afscheid nemen, op zich is die gedachte schitterend. De race is in Koksijde, een echt veldrijdersrondje met veel zand. Dat is echt iets voor mij. Ik heb er zoveel zin in dat ik eigenlijk niet wil stilstaan bij wat ik me na vorige winter heb voorgenomen. Stel dat ik die regenboogtrui eind januari om m’n schouders heb zitten… Best kans dat ik dan m’n plannen herzie. ” 

Brecht Toelen