De Brasil Ride is een eclatant succes voor Betch.nl-Superior

De Brasil Ride is een eclatant succes voor Betch.nl-Superior

 

De Brasil Ride , vorig jaar al een succes voor het Bart Brentjens Mountainbike team, en dit jaar gaat het niet slechter. De zware wedstrijd die momenteel verreden wordt onder warme weersomstandigheden is na 6 etappe’s in zijn plooi van leiders in de Masters en in de Open klasse van Bart Brentjens en Abraao Azevedo en van Hans Becking en Jiri Novak.

Bart Brentjens en Abraao Azevedo laten er al helemaal geen gras over groeien en hebben vanaf dag 1 gedecideerd de leiding genomen in de wedstrijd en die nooit meer afgestaan. Oude liefde roest niet zullen we maar zeggen en het lijkt wel of er op Bart helemaal geen sleet zit en dat hij net als wijn met de jaren beter wordt. Deze prestatie is ongekend voor een biker die inmiddels tegen de 50 aan gaat lopen en daarbij ook nog een proffesioneel team runt dat hoog staat genoteerd op de wereld ranking.

Hans Becking en Jiri Novak hebben wel vanaf dag 1 echt moeten knokken in deze wedstrijd en zijn via de daguitslagen en beperken van de achterstand uiteindelijk zo ver dat de laatste 2 etappes gewonnen zijn en dat ze de leiding in het klassement hebben overgenomen, Enkele bekende namen die ze achter zich laten zijn toch Daniël Geismayr de getalenteerde Oostenrijker en Lukas Kaufman.

Deze bikers zijn erkende specialisten en Hans Becking en Jiri “The Machine”Novak zijn deze mannen naarmate de week vorderde toch de baas geworden en met nog  één etappe te gaan van 77 km lijkt het er op dat ook Hans en Jiri de overwinning naar zich toe gaan trekken.

Jan v Dijk