De nieuwe BK Kampioenen bij de aspiranten dames : Julie Roelands, Brouwers Julie en Van Loy Tess

De nieuwe BK Kampioenen bij de aspiranten dames : Julie Roelands, Brouwers Julie en Van Loy Tess

Na de middag mochten onze aspiranten meisjes aan hun werk beginnen. De drie reeksen werden gelijktijdig gelost : dit wil zeggen dat we een gezamelijke start kregen van de aspiranten meisjes 12 jaar – 13 jaar en 14 jaar. Zij moesten over de ganse omloop gaan met maar twee rondes voor hun wedstrijd. Het was dus de boodschap om er als de kippen bij te zijn in de start. Bij de aspiranten meisjes 12 jaar kregen we drie meisjes die van in het begin de wedstrijd hard maakte. Dit waren Julie Roelandts, Elvia Peeters en Quilla Herbots. Roelandts voelde zich al goed in de opwarming en dat straalde ze ook uit in haar wedstrijd. Ze plaatste een korte versnelling en kreeg een paar meters voorsprong op haar naaste concurrenten. Die bleven ook elkaar in het visier houden. Toch was het Julie Roelandts die als eerste over de finish kwam gevolgd door Elvia Peeters en Quilla Herbots werd derde.

IMG_8825

Bij de aspiranten meisjes 13 jaar kregen we een mooie strijd tussen Julie Brouwers, Lina Beirinckx en Femke Van Goethem. Deze dames brachten het beste van zichzelf naar boven. Het was een Belgische titel voor Julie Brouwers die er enorm blij mee was. De tweede plaats was voor Lina Beirinckx en Femke Van Goethem was tevreden met haar derde plaats.

IMG_8838

Bij de aspiranten meisjes 14 jaar kregen we een snelle start van Tess Van Loy. Ze bouwde haar voorsprong geleidelijk uit op haar naaste concurrente Tessa Zwaenepoel. Die reed een ganse wedstrijd op een tweede plaats. De derde plaats was voor Nele Van Assche.

IMG_8856