De nieuwe Canyon Spectral ontwikkeld door rijders voor rijders

De nieuwe Canyon Spectral ontwikkeld door rijders voor rijders

Het is misschien een beetje te ver gezocht dat een fiets mee kan veranderen met je leven, maar het kan wel helpen. De nieuwe Spectral werd ontwikkeld door rijders, voor rijders, om het maximum aan plezier te beleven tijdens het rijden. Zeg nee aan de routine en ja aan de trails. Waar wacht je nog op?

Wat maakt een trail bike nou juist fun? We hebben gezocht naar de juist mix van tractie, controle, wendbaarheid en speels karakter. Om een simpele en robuuste fiets te creëren die gewoon smeekt om snelle bochten te nemen en trails naar beneden te knallen. Een bike die je smeekt om vroeger van het werk te vertrekken om te gaan rijden.

Met 27.5″ wielen, 2,6″ banden en de nieuwe vering die gebaseerd werd op onze Sender, is de nieuwe Spectral onze visie op een moderne trail bike. De progressieve geometrie gebruikt 150 en 140 mm voor- en achterveerweg en stelt je in staat om elke trail naar beneden te knallen, maar toch ook zonder al te veel moeite terug naar de top te geraken.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Spectral hebben we een stap teruggezet en onszelf de vraag gesteld: wat maakt een trail bike nou juist fun? Door verder te kijken naar de unieke riding styles van Joe Barnes en de Dudes of Hazzard, hebben we de juiste mix gevonden van tractie, controle, wendbaarheid en bovenal speels karakter.

NIEUWE LINKAGE

Traditie is belangrijk maar het mag niet in de weg staan van vooruitgang. Onze nieuwe vering is een grote stap voorwaarts ten opzicht van de rocker kinematic van de vorige Spectral. Niet alleen verbetert het de progressiviteit van de shock, het heeft ons ook toegelaten om de standover hoogte te verhogen en een langere 150 mm dropper post te gebruiken waardoor de rijder een grote verbetering qua mobiliteit maakt.

GEÏNTEGREERDE KABELGOOT

Door de kabels intern te laten lopen blijven ze beter beschermd tegen de elementen en ziet het er allemaal ook cleaner uit, maar maakt het het onderhoud ook moeilijker en is er altijd kans op meer geluid doordat de kabels tegen het frame tikken. Om dit op te lossen hebben alle carbon en aluminium modellen van de Spectral een volledig nieuw ontwikkelde kabelgoot. Perfect geïntegreerd in het frame doet het ook dienst als bash guard om jouw bike te beschermen tegen grotere impacten, maar is het ook mogelijk om simpelweg en goedkoop te vervangen indien nodig.

GEÏNTEGREERDE ZADELPENKLEM

Om de fiets esthetisch nog mooier te maken en het aantal onderdelen die gevoelig zijn aan slijtage nog verder te verminderen hebben we een geïntegreerde zadelpenklem gebruikt. Door de klem naar de voorkant van de zadelbuis te brengen sluit deze naadloos aan op de dropper post en vormt het een harmonisch geheel met het design van de bike.

IPU

De Impact Protection Unit (IPU), ontwikkeld en gepatenteerd door Canyon, beschermt de top tube tegen impact van de handlebars dankzij een geïntegreerde limit stop. In het geval dat de handlebars de IPU met genoeg kracht zouden raken, dan zullen de speciale holle schroeven de impact breken en voldoende absorberen zodat de top tube ongehavend blijft.
Bron: PM
Foto: Canyon