De Sun Storm II , kleine led lamp met grote prestaties

De Sun Storm II , kleine led lamp met grote prestaties

Sun Storm II is een naam voor een led lamp die wel wat doet vermoeden. Klein en dan bedoel ik erg klein in grootte met een goede accu en lange levensduur van die accu. Erg compleet geleverd met alles wat je er bij wil hebben en specifiek gericht op het dragen op een helm , derhalve het kleine en erg lichte ontwerp.
Monteren van de lamp is in eerste instantie op het stuur gebeurd, omdat we dat nu eenmaal gewend zijn en vanaf het stuur heb je een vaste basis die met het stuur mee draait. Door deze vaste basis heeft de lamp wel een solide zitplaats en de bevestiging met de dikke groene rubber band die erg solide zit en voor de kleur fetisjisten een kek kleurtje heeft. Licht is je eerste behoefte als je ’s nachts in een donker bos met je maten gaat biken en uitstraling naar de zijkant is gewenst, maar ook een goede en duidelijke naar voren gerichte lichtbundel. Je wil ook graag helder wit licht. Simpelweg omdat je dan het meeste ziet en significant meer ziet dan met een gelige lichtstraal die veel minder contrast biedt in het donker.
Alles gemonteerd en alles getest en geladen “let’s go into the woods” en dat was wat we gedaan hebben. De vaste route van Helmond hebben we onveilig gemaakt, die door zijn technische paden, de lamp tot het uiterste test. De lichtbundel is gewoon erg goed geconcentreerd met het ene lampje en het andere lampje verstrooit het licht mooi. Derhalve heb je een lichtbundel die veel zij uitstraling heeft, zodat je goed de bocht in kan schatten en een mooie bundel in het midden. Bewust hebben we gekozen voor een vaste opstelling op het stuur om te zien hoe het gaat met de bundel. Veel licht dus en ook ver van je af, zodat je goed vooruit kan kijken en de pad ziet lopen in de verte om de bochten in te schatten. We hebben ons zeer goed vermaakt en ook is er erg snel te rijden door het goede zicht.
Met deze lichtbundel op je helm, wat heel goed kan door het enorme lage gewicht, en het kleine lampje kun je vrijwel net zo hard als overdag in normaal licht. Op de helm kun je simpelweg de bochten nog beter inschatten, omdat je de bocht in kan kijken met al dat licht. De beloofde 2000 Lumen zit wel snor en geeft je wat je zoekt in een lamp. De mee rijder in dit geval mijn mede Offroadbiker Patrick was ook erg positief verrast en dan vooral door de hoeveelheid en de witte licht kleur. Als je bijvb. op stand 1 of 2 de lange weg naar een route doet of een lange brede bospad dan heb je nog licht genoeg. Twee foto’s hebben we gemaakt in het bos , 1 op stand 1 en 1 foto op stand 4 en je mag zelf oordelen.

boslicht
De beloofde prestaties van Leds-Sport.nl doen wat ze zeggen en dat is al heel wat. Ik heb slechtere lampen gezien die niet doen wat ze beloven en dan heb je zelfs voor een goedkopere lamp nog te veel betaald. De behuizing is dik in orde en de kabels sluiten mooi waterdicht af door goed gegoten stekkers die makkelijk in elkaar klikken. Een waarschuwing is echter ook op zijn plaats. Gebruik de verlichting ten alle tijden ook achteraan en ga niet alleen het bos in. Dat is te gevaarlijk. Zorg dat je altijd met twee bikers bent en geniet ook van de nachtelijke stilte en kom onverwachte verschijningen tegen in de vorm van bijvb. een uil die op vliegt.
De Sun Storm II is derhalve een goede aankoop en kan je dat geven wat je in de winter wil : trainingsuren in het bos en een hoop plezier met je medebikers. € 113.95 kost deze lamp momenteel en bestel er gelijk het achterlichtje bij , die is te mooi om te laten liggen. www.leds-sport.nl

lampsetbis

Jan v Dijk.