Denise Betsema pakt wereldbekerzege in Koksijde

Denise Betsema pakt wereldbekerzege in Koksijde

Seizoensrevelatie Denise Betsema heeft haar wereldbekerzege te pakken. De Nederlandse haalde het voor de Britse Nikki Brammeier en Annemarie Worst.

Eerst maakten Brammeier, Worst, Cant en Alvarado de koers. Daarna kwam Betsema aansluiten en was toen niet meer te houden. De zieke Sanne Cant moest vooraan helemaal lossen.

De strijd om de tweede plaats werd gewonnen door Brammeier voor Worst. Alvarado werd vierde voor Arzuffi. Laura Verdonschot eindigde knap zesde voor Cant, Van Loy en Richards. Fleur Nagengast maakte de top tien vol.  Marianne Vos eindigde twaalfde, maar blijft leidster in de wereldbeker voor Sanne Cant en Ellen Van Loy

Betsema was natuurlijk heel blij. ‘Wat een weekend! Gisteren kon mijn weekend  niet meer stuk. Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik kijk uit naar het WK. Deze wereldbekerzege is zo mooi en ben er zo blij mee. Ik hoop ze ook op het WK te verslaan. Er komen ook nog wereldbekers aan. Ik heb nog zoveel te leren. Ik kom nog maar pas kijken.  Ondanks mijn start op de derde rij kon ik nog goed opschuiven en vanaf dan ging het alsmaar beter.’

Foto:  Lindsey Ameye