Denise Betsema soloslim naar de overwinning in Sint-Niklaas

Denise Betsema soloslim naar de overwinning in Sint-Niklaas

De voorlaatste cross van het seizoen 2020-2021 werd verreden in de Waaslandcross in De Ster te Sint-Niklaas. Het was spek naar Denise Betsema haar bek. Zij won de wedstrijd aldaar voor Annemarie Worst en de Belgische Kampioene Sanne Cant reed naar een derde plaats toe.

Met Sint-Niklaas als één van de laatste wedstrijden van het veldritseizoen zakten de dames nog heel gemotiveerd af naar de waaslandcross. Het parcours was opgebouwd met zandstroken en een ligweide. De bosstrook en de technische passages zouden kunnen zorgen voor het verschil.

Geen wereldkampioene Lucinda Brand als Ceylin del Carmen Alvarado aan de start maar dat betekende niet dat we een saaie wedstrijd zouden krijgen. Met topfavoriete Denise Betsema en nog andere favorieten aan de start zoals de Belgische Kampioene Sanne Cant, Manon Bakker, Anieck Van Alphen zou het wel eens spannend kunnen worden.

In de startpose was te merken dat Eva Lechner een goede openingsronde reed. Zij voerde forcing voorin want er was gebleken dat Denise Betsema een mindere start had genomen door twee maal naast haar pedalen te stampen. Ook Sanne Cant had een mindere start. Maar er was geen paniek bij de dames en halfweg de eerste ronde konden zij voorin terug plaats vatten. In een kopgroep van twaalf dames was het voordurend plaats zoeken om goed door de passages te komen. Het was een snelle omloop en dat was te merken.

Sanne Cant voelde haar supergemotiveerd en probeerde de cross naar haar hand te zetten. Ze kreeg onmiddellijk Denise Betsema op haar wiel mee en Annemarie Worst kon het gaatje op de twee vrij snel dichten. Het leek erop dat deze drie dames de beste papieren in handen hadden.

Het was elkaar aftasten en het juiste moment afwachten om een gaatje te slagen. Dat deed Denise Betsema voortreffelijk. Op het ogenblik dat Sanne Cant een foutje maakte en Annemarie Worst werd opgehouden kreeg Denise wat voorsprong. Zo werd de wedstrijd in zijn plooi gelegd.

Doch bleek het voor Denise Betsema niet zo gemakkelijk gaan. Annemarie Worst bleef in haar kansen geloven en de kloof op haar concurrente bleef overheelbaar. Maar het lukt Annemarie niet om het volledig te dichten. Ze moest zich tevreden stellen met een tweede plaats.

Voor de derde plaats werd het nog strijd. Lang zag het er voor Sanne Cant goed uit maar door de foutenlast die ze mee kreeg in de wedstrijd kon Fem Van Empel terug op het wiel komen. Een lekke band bij Fem Van Empel deed de cross in zijn definitieve plooi vallen.

Denise Betsema behaalde haar zevende zege van het seizoen.

Daguitslag :

  1. Denise Betsema
  2. Annemarie Worst +0.21
  3. Sanne Cant +0.39
  4. Fem Van Empel 0.56
  5. Anna Kay 1.43
  6. Manon Bakker 1.44
  7. Eva Lechner 2.17
  8. Anniek Van Alphen 2.50
  9. Ellen Van Loy 3.02
  10. Alicia Franck 3.11

Morgen zijn de dames nog voor een laatste keer dit seizoen te zien in Oostmalle.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Bart Knops