Diepenbeek place to be voor Limburgs Kampioenschap bij de jongeren

Diepenbeek place to be voor Limburgs Kampioenschap bij de jongeren

Diepenbeek was de plaats waar de aspiranten mochten strijden voor hun Limburgse Titel. Er waren veel geroepenen maar er konden er maar enkel met de titel naar huis gaan. Bij de 12 jarigen werd Kobe Vanhoudt de nieuwe Limburgse Kampioen – 13e jarigen Ryan Laenen – 14 jaar Zander Tielens. Bij de meisjes ging de titel naar Zita Peeters bij de 12e jarigen – Lieze Boons mag zich de kampioene noemen bij de 13 jarigen en bij de 14e jarigen ging de titel naar Emma Szekely.

Bij de jongeren was het uitkijken wie er zich opnieuw kon kronen tot de Limburgse Kampioen. Bij de jongens waren het heel wat rijders die de oversteek gemaakt hadden maar het was Kobe Vanhoudt die er het rustigste in bleef en mooi naar zijn titel reed. Bij de 13e jarigen was het Ryan Laenen die de beste benen had. Hij maakte de wedstrijd en reed naar zijn titel toe. Zander Tielens kreeg goede aanwijzingen van papa Jimmy Tielens en dat resulteerde in zijn Limburgse titel.

Bij de eerste jaars nieuwelingen kregen 24 deelnemers aan de start. De wedstrijd werd gewonnen door de Duitse rijder Tom Van der Valk maar de tweede die over de finish kwam was Brett Timmermans. Hij was de eerste Limburger en kreeg uit handen van Eddy Ponet de welbegeerde Wit-Rode kampioenentrui. Bij de tweede jaars nieuwelingen kregen we 30 deelnemers aan de start. Het was uitkijken wie hier de beste papieren kon voorleggen. Dit keer was het Dré Goelen die zijn titel met glans kon verdedigen. Hij mag zich opnieuw de Limburgse Kampioen noemen. De winst in deze reeks was weggelegd voor Robbe Geudens.

Bij de junioren kregen we een eentonige wedstrijd te zien. Er stonden 29 kandidaat winnaars aan de start maar Jonas Van Dijck zette meteen de toon en reed bijna van start tot finish aan de leiding. Niemand kon hem nog bereiken en de winst was voor hem. Rune Ceusters deed er alles aan om de achtervolging op te zetten. Maar hij strandde op 40 seconden van de winnaar. De derde plaats was voor Ferre Geeraerts.

In de categorie van de dames hadden we maar 15 elites en junioren die de wedstrijd aanvatten. Daarbij kwamen nog maar zeven nieuwelingen. Dus was het uitkijken wie hier de wedstrijd in handen zou nemen. Shana Maes die de laatste weken in goede doen is, bepaalde het tempo en reed naar de overwinning toe. Ook Hanne Gevers is de laatste week goed bezig en ook zij kon naar de eerste plaats toe fietsen.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Wielrennen in Limburg