Diether Sweeck wint GP Hasselt bij de beloften.

Diether Sweeck wint GP Hasselt bij de beloften.

Diether Sweeck was de laureaat bij de beloften in Hasselt. Samen met zijn broer Laurens en Michael Vanthourenhout maakte hij er een mooie wedstrijd van.

We kregen een overwinning voor Diether Sweeck in de GP te Hasselt. Hij haalde het van zijn broer Laurens en Michael Vanthourenhout werd knap derde. Het was voor Diether een mooie overwinning. Telkens kwam hij net wel of net niet op de podia maar nu was het prijs. Daar was hij gelukkig mee. De wedstrijd bleef lang gesloten maar halfweg besloten de gebroeders Sweeck om er werk van te maken. Door een valpartij konden zij met z’n tweetjes uitlopen op de rest van het peleton en dat benutten zij met glans.

Het leek lang dat zij met z’n tweetjes zouden strijden voor de overwinning maar in de laatste twee rondens zagen we dat Laurens problemen kreeg met zijn ketting. Ze liep dikwijls af waardoor hij moest afstappen waar hij anders gemakkelijk doorkwam. Dat speelde natuurlijk in het voordeel van zijn broer. Michael Vanthourenhout was één van de pechvogels vandaag. Hij kwam ten val door een schuiver en moest beginnen aan een lange achtervolging. Maar meedingen voor de overwinning kwam niet aan de orde. Hij moest tevreden nemen met een derde plaats maar behoudt wel de leidersplaats in de B-post Bank Trofee en daar is hij op dit ogenblik heel gelukkig mee.