Dirk Mertens is wereldkampioen bij de masters

Dirk Mertens is wereldkampioen bij de masters

Enkele weken geleden werd Dirk Mertens wereldkampioen bij de masters in de categorie 50-54 jaar. We geraakten de tel kwijt van het aantal titels dat Dirk in zijn rijkgevulde carrière bij elkaar fietste. Tijd voor een interview met de wereldkampioen.

‘Het is een bijzondere wereldtitel voor mij. Twee jaar geleden kreeg ik de titel niet. Dit jaar droeg ik de titel aan mijn pa op. Ik heb speciaal naar deze wedstrijd toe geleefd. Ik fiets gewoon graag. Zo een parcours in Mol dat heb ik graag en ik heb er speciaal voor getraind. Veel woensdagen heb ik speciaal vroeger gestopt op het werk om in Hechtel een zand-en bostraining te doen,’weet Mertens.

Mertens, 54 intussen, heeft al vele waters doorzwommen. ‘Je staat dan aan de start voor het BK en dan beslissen om de categorieën samen te laten rijden. En dit nog zonder enig tijdsverschil. Dat getuigt voor weinig respect naar de renners toe. Je doet er heel veel voor, want je wil tocht wel goed zijn. Ze zijn de masters liever kwijt dan rijk. Als dat zo blijft, zal ik wellicht mijn laatste BK gereden hebben,’weet de Zonhovense veldrijder.

Dirk heeft een goede sponsor met PMC Cycling. ‘Ze betalen mijn vergunning en zorgen voor mijn kledij. Dat betekent heel voor mij. Ze zorgen goed voor mij. Dat is toch ook niet onbelangrijk,’besluit Mertens.

Foto: Nancy Aerts