Dit weekend EK in Rosmalen

Dit weekend EK in Rosmalen

Dit weekend wordt in het Nederlandse Rosmalen het EK gereden. 272 renners uit 20 landen zullen strijden voor Europees goud. Op vrijdag en zaterdag rijden de masters. Op zondag zullen de junioren, beloften mannen en vrouwen en dames en heren elite de strijd aanbinden.

Het meest wordt natuurlijk verwacht van de strijd tussen titelverdediger Mathieu van der Poel en huidig wereldkampioen Wout van Aert. Beiden wonnen ook zilver en brons op het EK op de weg in Glasgow. Ook Toon Aerts, de kampioen van 2016, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout en de Nederlander Lars van der Haar, vorig jaar nog zilver, zijn de favorieten.

Bij de vrouwen kijken we uit naar Marianne Vos, zevenvoudig wereldkampioene en driemaal Europees kampioene. Ze neemt het op tegen Sanne Cant, Helen Wyman ,Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi. We verwachten ook wat van Laura Verdonschot, Maud Kaptheijns en Ellen Van Loy.

Bij de vrouwen U23 zijn Ceylin Del Carmen en Marion Norber Riberolie de favorieten. Bij de U23 mannen neemt wereldkampioen Eli Iserbyt het op tegen grote belofte Tom Pidcock. Beiden reden vorig jaar al een spannende race, beslecht in het voordeel van Iserbyt.

Bij de junioren zal het een spectactulaire race worden met onze landgenoot Witse Meeusen, Luke Verburg, Jakub Toupalik , Tomas Jezek en Jan Zatloukal.

Foto’s: Lindsey Ameye en Marc Bluys