Dit weekend spektakel op wereldbeker Trial in Antwerpen

Dit weekend spektakel op wereldbeker Trial in Antwerpen

 

Dit weekend vormt de Grote Markt van Antwerpen het decor voor de wereldbeker Trial. Alle wereldtoppers, op uitzondering van Gilles Coustelier, tekenen present. Dat belooft alvast veel spektakel van de kunstenaars van de trialbike. Antwerpen is de vierde in de rij, nadat er eerder dit jaar al gestreden werd in het Poolse Krakau, in Vocklobruck en Albertville.

Met organisator Kenny Belaey op kop voeren de Belgen de deelnemerslijst aan bij de Men Elite 26”. Belgisch kampioen Pierre-Charles Thomas, Iciar Van den Bergh, Wesley Belaey, Thierry Klinkenberg en Maxime Senden zullen de Belgische kleuren verdedigen.

De deelnemerslijst is lang. Maar gaan we ons beperken tot de voornaamste deelnemers en kanshebbers. Zo is de Spaanse nationale kampioen Rafael Tibau die op het WK in de finale zat. Hij staat op dit moment als zesde geklasseerd in de wereldbeker. De Fransen treden met een grote delegatie aan. Wereldkampioen Vincent Hermance zal samen met Giacomo Coustelier(broer van, die vierde staat in het klassement), Nicolas Vuillermont en Aurelien Fontenoy te duchten zijn. Een overwegend Franse finale is niet uitgesloten.

Over het Britse fenomeen Jack Carthy geraken we niet uitgepraat. Hij is al enkele jaren een opkomend talent. Op het WK pakte hij zilver, maar daar was hij zichtbaar ontgoocheld mee. Carthy kan, net als vorig jaar, voor de zege gaan en revanche nemen voor zijn WK. Momenteel is hij ook leider in de wereldbeker voor wereldkampioen Vincent Hermance en Gilles Coustelier.

De Duitsers hebben met Hannes Herrmann een kanshebber voor de finale. Afwachten ook wat Duits kampioen Jonathan Sandritter doet.

De Hongaar Lazlo Hegedus is ook bezig aan internationale opmars. Hij zat ook in de finale op het WK. Momenteel als vijfde in het klassement van de wereldbeker. Van Nederlandse zijde is er Thijs Verhoeven.

De uitgebreide deelnemerslijst kan je raadplegen op volgende link: www.uci./trials/ucievents/2015-trials-uci-trials-world-cup/459900815/widgets/entries-start-lists-results-standings-169109/

Bij de Women elite kijken we uit naar Belgisch kampioene Perrine Devahive en Charlotte Coen. De Australische Janine Jungfels is wereldkampioene. De Slovaakse Tatiana Janickova is de leidster in de wereldbeker voor de Duitse Nina Reichenbach en Kristina Sykorova. Van hen kunnen we dus ook wel iets verwachten. Perrine Devahive staat daar momenteel als zesde en Charlotte Coen als twaalfde geklasseerd.

Dan zijn er nog de rijders in de 20” klasse. Onbekend is vaak onbemind. Maar de deze helden zijn zeker ook de moeite waard om de bewonderen.

Bekende namen zijn hier de Nederlander Rick Koekoek en de Spaanse wereldkampioen Abel Mustieles.

Programma:

Zaterdag 26 september:

9-13 uur: ¼ finales Men elite 26”

13-17.30 uur: ¼ finales Men elite 20”

17.30-19 uur: ½ finales Women elite

 

Zondag 27 september :

 

10-12 uur: ½ finales man elite 26”

12-14 uur: ½ finales man elite 20”

 

15-16 uur: finale Men elite 26”

17-18 uur: finale Men elite 20”