Dopingzaak Laurens Sweeck doorgeschoven naar Belgische Wielerbond

Dopingzaak Laurens Sweeck doorgeschoven naar Belgische Wielerbond

Normaal gezien zou er op 30 juni 2015 een uitspraak volgen in de dopingszaak van Laurens Sweeck. Dit is echter anders verlopen. De Disciplinaire Commissie van de Vlaamse Gemeenschap heeft de dopingszaak ronde deze rijder onbevoegd verklaard waardoor de veldrijder wordt doorverwezen naar de Belgische Wielerbond. De uitspraak om doorschuiving is een gevolg van een beslissing van de Internationale Wielerunie (UCI) op 9 juni 2015.

De UCI heeft op 9 juni 2015 beslist om Laurens op te nemen in de lijst van de sporters die verplicht “whereabouts” moeten invullen. Door hem naar deze lijst door te verwijzen geeft de UCI aan dat Laurens behoort tot een sporter die behoord bij de internationale top. Omdat dit orgaan alleen maar bevoegd is om sporters die op recreatieve wijze te beoordelen, kunnen zij geen beslissing nemen in de zaak van Laurens Sweeck.

Heel de zaak loopt al lange tijd. Ook de renners Tom Meeusen en Greg Van Avermaet zijn in deze dopingzaak rond dokter Mertens betrokken geraakt maar deze zijn vrij gesproken. Voor Bart Wellens zal er nu vandaag 1 juli 2015 een uitspraak volgen.