DVV Verzekeringen Trofee pakt uit met nieuwigheden

DVV Verzekeringen Trofee pakt uit met nieuwigheden

In de gebouwen van DVV Verzekeringen in Brussel is de DVV Verzekeringen Trofee veldrijden voorgesteld. Naast de naamsverandering zijn de IJsboerke Ladies Trophy, de DVV Team Trofee en het afschaffen van bonificaties aan de meet de grootste wijzigingen.

De voormalige GvA Trofee, later bpost bank trofee en vanaf nu dus DVV Verzekeringen Trofee, groepeert sinds 1987 een aantal van de beste cyclocrossen in België. Acht manches lang, te beginnen in Ronse (9 oktober) en te eindigen in Lille (4 februari 2017), gaat DVV Verzekeringen op zoek naar de meest allround cyclocrosser.

Met heuvelomlopen als Ronse, Koppenberg (1 november) en Baal (1 januari 2017) zijn drie manches op maat gesneden van de klimmers. Maar in Hamme (27 november) en Essen (10 december) moet er allicht stevig geploeterd worden. Zandomlopen vinden we dan weer in Antwerpen (17 december) en Lille (4 februari 2017), voor het officieuze wereldkampioenschap ‘wasbordracen’ trekt de DVV Verzekeringen Trofee naar Loenhout (29 december).

TIJDSKLASSEMENT
Het tijdsklassement wordt ook dit jaar behouden, maar wordt een stuk simpeler. Er zijn geen bonificaties meer te verdienen aan de meet. De tussensprint in de tweede ronde met 15, 10 en 5 seconden blijft wel om de wedstrijd vroeg open te breken. De Proximus Snelste Ronde is ook nog steeds van toepassing: per manche wordt de renner die de snelste ronde afwerkt beloond. Wie het meeste Snelste Rondes rijdt, wint bovendien het overall-klassement van Proximus.

Het klassement bij de vrouwen krijgt vanaf dit seizoen een grondige update. Niet alleen heet het criterium nu IJsboerke Ladies Trophy, er is ook een verhoging van het prijzengeld. De opvolgster van Sanne Cant krijgt 10.000 euro als winnares, de runner-up krijgt 7.000 euro. In totaal is er een prijzenpot van 30.000 euro te verdelen onder 15 vrouwen. Ellen Van Loy, winnares van het eindklassement 2014-2015, nam het woord tijdens de voorstelling.

“De verhoging van startgeld verkleint de kloof met de mannen. Er is opnieuw meer aandacht voor de vrouwen in het veld.”- Ellen Van Loy

Alle grote cyclocrossers staan aan de start van elke manche in de DVV Verzekeringen Trofee. Wout Van Aert, Mathieu van der Poel en Lars van der Haar zijn de grote favorieten. Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Tom Meeusen zijn de verwachte outsiders.

DVV TEAM TROFEE

Niet alleen individueel kunnen zij scoren, ook als team. Vanaf dit seizoen is er immers ook de DVV Team Trofee, die verder gaat dan een gewone beloning voor de beste ploeg. De winnaar doneert het prijzengeld immers aan het goede doel. Het barmhartig klassement is gebaseerd op de tijd van de eerste drie renners per ploeg en zal opgemaakt worden na elke manche. Het winnende team ontvangt op het slotgala een cheque van 5.000 euro die het kan schenken aan een goed doel naar keuze, erkend door Music For Life.

Het eindklassement zal opgemaakt worden aan de hand van de som van de 8 teamtijden (gebaseerd op de beste drie renners per team per manche), niet op basis van de beste drie renners per team in het eindklassement. Zo moeten alle ploegen en renners nog harder strijden, om nadien een mooie beloning te bezorgen aan hun goede doel.

UNICUM IN DE CROSS

De DVV Verzekeringen Trofee zal voor een unicum zorgen. Zo zullen de Wereldkampioen, de Europese kampioen en de Belgische kampioen van alle categorieën in alle crossen vertegenwoordigd zijn. Ook wereldkampioene en Nederlands kampioen Talitha De Jong zal dus iedere cross aanwezig zijn, voor het eerst in haar jonge carrière. Samen met titelverdedigster en Belgische en Europees kampioene Sanne Cant.

Kalender DVV Verzekeringen Trofee seizoen 2016-2017

· zondag 9 oktober: Ronse
· dinsdag 1 november: Oudenaarde
· zondag 27 november: Hamme
· zaterdag 10 december: Essen
· zaterdag 17 december: Antwerpen
· donderdag 29 december: Loenhout
· zondag 1 januari: Baal
· zaterdag 4 februari: Lille

Alle info: http://www.dvvverzekeringentrofee.be