Een goed zicht op de weg: AURA 60 USB van Sigma sport

Een goed zicht op de weg: AURA 60 USB van Sigma sport

De nieuwe koplamp AURA 60 USB is het topmodel van de wettelijk goedgekeurde verlichtingsserie „AURA“ van SIGMA SPORT. Het topmodel is uitgerust met een 60 LUX sterke Osram LED-technologie en zorgt met een bereik van 70 m voor een uitstekende verlichting van wegen en straten. Dat zorgt er voor dat de AURA 60 een eerste klas verlichting is voor zowel sportieve fietsers als forensen. Met haar trendy design en een gewicht van slechts 105 gram betekent de AURA 60 op het stuur amper een gewichtsverhoging, hetgeen vooral de racefietsers zal verheugen.

 

Dankzij de hoogwaardige LED-lens biedt de AURA 60 een zeer gelijkmatige lichtverdeling en een optimaal zicht, veraf, dichtbij en zijwaarts, zonder daarbij andere verkeersdeelnemers te verblinden. Daarmee waarborgt ze de hoogst mogelijke veiligheid in het verkeerd. De „light guide“ aan de zijkant verhoogt de zijdelingse zichtbaarheid van de fietser en bieden zo een duidelijke meerwaarde. Spatwaterdicht conform de IPX4-standaard waarborgt zo het beste zicht, ook bij natte weersomstandigheden.

De AURA 60 beschikt in totaal over drie verlichtingsmodi: Standaard, Mid en Eco. In de Standaard-modus verlicht ze met haar krachtige 60 LUX, hetgeen resulteert in een gebruiksduur van ca. 4 uur. In de Mid-modus wordt de verlichtingssterkte van de AURA 60 tot de helft gereduceerd, maar blijven de resterende 30 LUX en 40 m reikwijdte probleemloos voldoende voor hogere snelheden. In de Mid-modus is de accugebruiksduur ca. 7 uur. In de Eco-modus neemt de gebruiksduur zelfs toe tot 10 uur, zodat de AURA 60 ook bij langere tochten de wegen met 18 LUX verlicht.

Net als alle USB-koplampen van SIGMA SPORT beschikt de AURA 60 over een inschakelbeveiliging middels dubbel klikken en een twee-niveaus accu- en laadindicator.

Zodoende is men altijd geïnformeerd over de accucapaciteit van de lamp. Vanaf 70 procent van de accucapaciteit verschijnt een groen symbool voor de bedieningsknop van de lamp, onder de 30 procent is dit rood.

Bron: Sigma sport

Foto’s: Sigma sport