Een mooie score voor wereldkampioen Mathieu van der Poel 2/2 in 2021

Een mooie score voor wereldkampioen Mathieu van der Poel 2/2 in 2021

De cross van Gullegem was toe aan de vierde edite. Toch kwamen alleen de wereldkampioen Mathieu van der Poel en Tom Pidcock naar deze wedstrijd. De afwezigen waren Wout Van Aert, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Toon Aerts en Laurens Sweeck. Zij skipten deze wedstrijd als voorbereiding op de wereldbeker in Hulst.

Er stond geen maat op wereldkampioen Mathieu van der Poel. Hij gaf een one man show in deze wedstrijd. Tom Pidcock pakte de tweede plaats en Jens Adams bekroont zijn wederoptreden met een derde plaats ten koste van Gianni Vermeersch.

Bij de start liet Jens Adams zien dat hij er zin in had. Hij dook als eerste het veld in gevolgd door Diether Sweeck. Zij mochten de eerste twee ronden voor hun rekening nemen. In de derde ronde kregen we voorin een hergroepering met onder meer Thibau Nys, Gianni Vermeersch en Felipe Orts. Nys wou zich bewijzen maar dat draaide verkeerd uit. Door het tempo van de wereldkampioen te willen volgen ging Nys tegen de grond. Ook de anderen voelden meteen de brui hangen. Alleen Tom Pidcock bood wat weerwerk.

Maar drie ronden voor het einde ging Mathieu nog even een versnelling plaatsen en toen was hij weg. De achtervolgende groep met Orts, Vermeersch en Adams mochten gaan bepalen wie er mee op het podium mocht.

Jens Adams toonde zich het gretigste en wou kost wat kost zijn heroptreden bekronen met een podiumplaats. Al moest hij rekening houden met Gianni Vermeersch. Het was knokken tot aan de finish en het was Jens Adams die aan de laatste podiumplaats naar zich toe haalde.

Ook morgen zijn ze te gast tijdens de wereldbeker in Hulst.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Luc Wilms – Bart Knops