Een nieuwtje op het Wereldkampioenschap Veldrijden in Amerika

Een nieuwtje op het Wereldkampioenschap Veldrijden in Amerika

De UCI wil eens wat anders proberen binnen het veldritwereldje…. Op vrijdag, 29 januari 2022 willen ze voor de eerste maal in de geschiedenis van het veldrijden een estafette aflossing organiseren op het wereldkampioenschap.

Bij de Team Relay zal elk land een vrouwelijke en een mannelijke deelnemer/deelneemster uit de elite categorie selecteren en deze groep aanvullen met twee mannen uit de beloften en of juniorencategorie en twee dames uit diezelfde categorie.

Voor België zullen volgende deelnemers aan de start komen. Het zullen drie mannen en drie vrouwen zijn die onze driekleuren zullen hoog proberen te houden.

Onze ploeg zal aangevoerd worden door Daan Soete en Alicia Franck, verder zullen zij bijgestaan worden door Niels Vandeputte – Kiona Crabbé, Kenay De Moyer en Xaydee Van Sinaey.

Het is de bedoeling dat één ieder een volledige ronde zal rijden en in de aankomstzone moeten de renners een denkbeeldige stok doorgeven aan hun opvolger. Wie het snelste deze proef aflegt zal uitgeroepen worden tot winnaar.

Aangezien deze Team Relay zal verreden worden één dag voor de vrouwenwedstrijd en twee dagen voor de mannen hun wedstrijd hebben de Nederlandse rijders/rijdsters besloten om niet deel te nemen aan dit event.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Jo Pijpops