Eén van de sponsors van TVE BMX Team : Oegema Transport

Eén van de sponsors van TVE BMX Team : Oegema Transport
Gina en Sibbele van Oegema Transport zijn een van de belangrijke partners van TVE BMX Team.
Ze vertellen u graag hoe die band ontstaan is.

“Er zijn vast mensen die zich afvragen waarom we zijn ingestapt als sponsor van TVE. En hoewel we die beslissing pas een klein jaar geleden hebben genomen moesten we zelf ook wel even nadenken wat onze drijfveren waren.
Dat Martijn Jaspers de oprichting van een professioneel team naast het Nationaal Team van belang achtte voor zijn ontwikkeling speelde een belangrijke rol. We volgden Martijn al heel wat jaren en waren ons er samen met hem van bewust dat het de laatste jaren voor de spelen erop of eronder wordt. En om alles uit de kast te halen in een poging dat het erop gaat worden wilden wij daaraan een bijdrage leveren.
Maar als onze jongens niet ook aan BMX hadden gedaan hadden we dat waarschijnlijk niet gedaan. Het enthousiasme van hen voor de sport en alles wat daar me samenhangt was ook heel belangrijk bij het nemen van een beslissing. Martijn is voor alle drie al jaren een groot voorbeeld geweest.

Een heel ander aspect was de oprichting van het eerste professionele BMX team. We hadden al vaak tegen elkaar gezegd dat de BMX het voorbeeld van de schaatssport zou moeten volgen. Door sponsoren bij de sport te betrekken zou de sport kunnen professionaliseren en zou er een bredere top kunnen ontstaan ons inziens. Toen we, min om meer toevallig, de kans kregen om deel uit te maken van partijen die daarin het voortouw gingen nemen vonden we dat heel interessant.

Dat Sytse, Ynze en Rinke vervolgens ook deel zouden gaan uitmaken van het challenge team hadden we zelf niet direct bedacht, maar tegen de praktische voordelen die daaraan verbonden zijn zeiden wij absoluut geen nee.
Nu, nadat het belangrijkste deel van seizoen 2015 achter de rug is, kunnen we stellen dat we er in geen geval spijt hebben van onze keuze. We hebben een heel aantal wedstrijdweekenden van het pro- en het challange-team achter de rug. En nagenoeg elk weekend heeft nieuwe, inspirerende en ook vooral hele leuke en gezellige ervaringen opgeleverd.
Zo zei Rinke onlangs tegen ons: Ik heb deze week met de nummer 2 en de nummer 3 van de Olympische spelen (dames) in de auto gezeten. Hij vond het een geweldige ervaring. Sytse en Ynze zijn vooral erg blij met de rust die ze in de TVE-tent tijdens de wedstrijden ervaren.

Uiteraard volgen we de prestaties van het pro-team op de voet. We hebben nu bijna één seizoen achter de rug. Er zijn een aantal hele mooie prestaties om op terug te kijken (met name van de dames!). Zoals gebruikelijk zijn er ook tegenslagen geweest, maar voor een eerste seizoen denk ik dat we als sponsor dik tevreden mogen zijn!”

Bron : TVE BMX Team