Eerste City Mountainbike in Rotterdam op 18 mei

Eerste City Mountainbike in Rotterdam op 18 mei

ava

Op zondag 18 mei trapt Rotterdam het eerste City Mountainbike event van seizoen 2014 af. De renners zullen het tegen elkaar opnemen op een parcours van 475 meter lang rond de gotische Sint-Laurenskerk, voorbij de Delftsevaart via het Stadspodium op het Grote Kerkplein dat in 2009 gebouwd werd in het Rotterdamse stadscentrum.

Hoewel de moeilijkheidsgraad van het parcours medium is, is het een erg snel parcours. Er zijn een aantal spectaculaire hindernissen zoals jumps gecombineerd met een aantal technische stukken die allemaal ontworpen werden door Nico Vink, Belgisch kampioen Downhill. “Ons hoofddoel is om het voor de renners interessant te houden en om een City Mountainbike parcours te bouwen waarop de technisch betere renner een voordeel heeft, net als bij het rijden in de bergen”, zegt Vink.  “Het beste aan het format van City Mountainbike is dat het ongelooflijk spannend is, zoals bij cyclocross”.

Kristof Bruyneel, manager van City Mountainbike, bevestigt de deelname van enkelebelangrijke internationale renners zoals de City Mountainbike winnaar van 2013, de Belgische kampioen Fabrice Mels, de Duitser Andy Eiring  en de Nederlander Jeroen van Eck, respectievelijk tweede en derde in de algemene classificatie van vorig jaar; verder ook nog onder andere Dennis Ebert, Lennard de Roy en Constantin Kolb.

Rotterdam is de eerste van de acht steden waar City Mountainbike in 2014 events organiseert. Na Rotterdam volgen Antwerpen, Roosendaal, Waregem, Gent en Utrecht. Het seizoen wordt afgesloten in Ouro Preto, Campinas en Río de Janeiro, in Brazilië.

Fans kunnen de race live volgen via de website van Star Tracking en via de Facebook-pagina van City Mountainbike.

Bron: PM