Eerste cross in de modder in Viversel

Eerste cross in de modder in Viversel

Op en rond het domein van de Val in Viversel werd voor de eerste keer in de geschiedenis een Terlaemencross georganiseerd voor de renners/rensters van de hagelandcrossers en de WTK crossers.

Er kon in de voormiddag gefietst worden onder de noemer van de hagelandcrossers. Er kwamen maar liefst 60 deelnemers -deelneemsters opdagen om de koude te trotseren. Ze amuseerden zich kostelijk over het oude golfterrein langsheen het zwembad.

In de namiddag was het de beurt aan de renners – rensters die onder de noemer van de WTK aan de start verschenen. Jammer voor de organisatoren dat het weer niet meezat. De ganse dag hebben zij rotweer moeten trotseren maar dat maakten de wedstrijden niet minder interessant.

Jos Van Craen nam een zeer goede start bij de reeks E en kon meteen het tempo hoog houden zodat de achtervolgers diep in hun krachten moesten tasten om hem in het oog te kunnen houden. Van terugkeren was geen sprake. Jos Van Craen maakte weinig of geen foutjes en kon zo de overwinning op zijn naam schrijven. De tweede plaats was voor Rudi Bloemmen die de Belgische Kampioen Jean Luc Rossignol achter zich kon houden.

Bij de reeks D staat er geen maat op de regerende Belgische Kampioen Johan Vanderaerden. Johan reed bijna een thuiswedstrijd en liet zijn supporters genieten van een one man show. Van start tot finish stevig aan de leiding en dan ook de winst pakken. De tweede plaats ging naar Rudi Vervloet en de derde plaats was voor Danny Standaert.

Bij de dames stonden we met maar drie deelneemsters aan de start. Dus elke dame moest ervoor zorgen dat ze finish haalde en dan was het podium binnen. Het was in het begin een strijd tussen Gertie Willems en Kathleen Froye. Maar bij de ingang van de laatste ronde verdapperde Gertie en moest Kathleen haar medegezel laten rijden. Dus de overwinning ging naar Gertie Willems. Tweede plaats was voor Kathleen Froye en Kaat Sohier die elke week haar beste beentje voorzet kwam als derde over de finish.

Bij de reeks C kregen we een matige start van Erwin Bollen. De regerende Belgische Kampioen dook als derde het veld in maar kon alles rustig bekijken. Hij wachtte rustig af om zijn aanval in te zetten en zo weg te rijden van zijn medekandidaten. Hij pakte de zege in de Terlaemencross voor Guido Verhaegen die ook een sterke indruk naliet. De derde plaats ging naar Marnic Snoeck.

Bij de open reeks kregen we 14 deelnemers aan de start. Het was in het begin een kopgroep van drie mannen die zouden strijden voor de winst. Maar halfweg de wedstrijd verdapperde Tuur Lemmens en liet hij zien dat het parcours hem volledig lag. HIj kon zijn voorsprong ronde na ronde uitbreiden en zo de winst naar zich toe halen. De tweede plaats was voor Wout Hegge en Tonny Lenders mocht als derde naar het podium.

Jurgen Janssens zette alles naar zijn hand in de B reeks. Al kreeg hij in het begin een goed gestarte Kurt Sohier mee. Het duurde tot halfweg de wedstrijd en dan verdapperde Jurgen Janssens waardoor Kurt even op zijn adem trapte en wat gas moest terugnemen. Na aankomst was Kurt Sohier blij met zijn tweede plaats. Het podium werd vervolledigd met Davy Dommeyne.

Bij de reeks tot 35 jaar waren de jongeren als snel aan zet. Philips Siebe die in de loop van de week een zware val had gemaakt op de piste moest het wat kalmer aan doen maar toch …. Hij nam de leiding in handen en stond die niet meer af. De winst ging met overmacht naar hem. De tweede was Siebe Caems die er alles aan gedaan had om Siebe Philips te kunnen kloppen in de spurt maar kwam net te kort. De derde plaats was voor Landenoit Lennert.

Bij de reeks A was het een goed rijdende Jens Gijs die de wedstrijd domineerde. Hij ging vlot van start en kon Han De Vos, Senna Van Cutsem, Jarne Demeyer en Björn Houben uit het wiel rijden. Björn Houben had de eerste twee ronden last van het opspattende water en alles voelde koude aan. Dus hij moest wat gas terugnemen maar in de derde ronde vond hij het juiste ritme en de warmte in zijn lichaam en begon hij aan een goede achtervolging. Ronde na ronde kwam hij korter en reed naar de derde plaats toe. Voorin was het Jens Gijs die voldoende voorsprong had om de winst naar zich toe te halen. Han Devos kwam binnen als tweede.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts