Eerste editie Parkcross in Maldegem gewonnen door Kevin Pauwels bij de elites

Eerste editie Parkcross in Maldegem gewonnen door Kevin Pauwels bij de elites

Ook voor de elites-beloften was het een eerste editie van de Parkcross in Maldegem. De winst ging naar Kevin Pauwels. Laurens Sweeck werd tweede en Gianni Vermeersch mocht als derde mee op het podium. Wout Van Aert kreeg ook hier weer te maken met pech.

In Maldegem reden de beloften en elites samen. We kregen weer een mooie strijd te zien. De wedstrijd werd open gebroken door Michael Vanthourenhout, de beloftenwereldkampioen, die onmiddellijk zijn trui wou showen. En dat deed hij op een voortreffelijke manier. Wout Van Aert, die op revanche berustte, wilde iets laten zien in Maldegem. Maar in de eerste ronde ging hij al tegen de vlakte en moest vanuit een 17e positie terug aan de achtervolging beginnen. Voorin viel het niet stil: Wietse Bosmans die zich weer helemaal OK voelde liet dat halfkoers ook merken. Hij ging eens aan de boom schudden en al gauw kwam er een lichte afscheiding met Bosmans, Nys, Pauwels, Sweeck, Vermeersch en Klaas Vantornout. Het zou tussen deze zes rijders gaan om de winst. Dat was duidelijk.

Maar in de achterhoede kwam Wout Van Aert nog goed opzetten en tijdens de allerlaatste ronde lukte hij erin om de aansluiting bij de koplopers te maken. Dus kregen we een strijd tussen acht veldrijders. De eerste die het tempo moest lossen was Sven Nys. Hij maakte een foutje door een foutief spoor op te zoeken. Hij verloor hiermee enkele meters en kon deze niet meer goedmaken. Hij moest zich tevreden stellen met de achtste plaats. We zouden een spurt krijgen en dan weten we natuurlijk niet wie van de koplopers over de beste benen zouden beschikken. Kevin Pauwels draaide als eerste de laatste rechte lijn in. Hij bleef vol gaan en niemand kon hem nog belagen. De tweede plaats ging naar Laurens Sweeck die Gianni Vermeersch achter zich kon houden.

1. Kevin Pauwels
2. Laurens Sweeck
3. Gianni Vermeersch
4. Wietse Bosmans
5. Wout Van Aert
6. Klaas Vantornout
7. Tim Merlier
8. Sven Nys