Eerste Fatbike Challenge op 20 en 21 juni

Eerste Fatbike Challenge op 20 en 21 juni

Stichting Cycle Vision organiseert 20 en 21 juni een groot Bikefestival rondom de Raceway Venray. Om zo meer aandacht te geven aan de vergeten of nieuwe disciplines van het fietsen. Eén van de onderdelen is de Fatbike Challenge. Deze bestaat uit drie verschillende onderdelen verdeeld over zaterdag 20 juni en zondag 21 juni.

De Fatbike is een fiets met dikke wielen, die afkomstig is uit de VS. Ontworpen op het ruwe Amerikaanse terrein uitgestrekte zandvlakten, woestijnen en sneeuw. Dit hebben ze na gebootst rondom de Raceway van Venray. Hier kunnen Fatbikers hun grenzen opzoeken. Steile afdalingen en klimmetjes vormen een zwaar uitdagend parcours. De Fatbike moet volgens de Amerikanen alle soorten terrein aan kunnen.

Inschrijven kan op de website http://www.cyclevision.nl/content/inschrijven Het is vrijblijvend aan welke onderdelen je wil deelnemen. Maar als je wil strijden om het klassement moet je er voor zorgen zo min mogelijk punten te verliezen. Dus allen daarheen op 20 en 21 juni om er een gezellig sfeervol festival van te maken. Als er vragen zijn, kunt u mailen naar expo@cyclevision.nl

Bron: PM