Eerste plaats voor Alain De Schagt – vierde plaats Matisse Geraerts – Mike Uytterhoeven achtste in Ronde 1 EK Frankrijk

Eerste plaats voor Alain De Schagt – vierde plaats Matisse Geraerts – Mike Uytterhoeven achtste in Ronde 1 EK Frankrijk

ava

Drie Belgische rijders in de finale van ronde 1 in het Europese Kampioenschap. Een Achtste plaats voor Mike Uytterhoeven – Een vierde plaats voor Geraerts Matisse en een eerste plaats voor Alain De Schagt. Ze hebben België goed op de kaart gezet.

Ronde 1 van het Europese Kampioenschap in Messigny Vantoux

 Bij de opwarming van Block 1 cruisers en boys – girls tot 12 jaar was het zonnetje van de partij maar haar krachten waren nog niet sterk genoeg om de hele buurt aldaar op te warmen. De wind sneed door je lichaam heen.

Maar opwarmen konden de toeschouwers zich zeker wel door de spanning die ze te verwerken kregen zowel tijdens de manches 1/2/3 als in de 1/8 ¼ ½ en de finales.

Het was BMX van de bovenste plank.

 

Af en toe een valpartij te noteren tijdens de reeksen maar meestal zonder al te veel erg. Onze Belgische rijders hebben zich in de manches van hun beste kant laten zien. Velen onder hen konden zich kwalificeren voor de 1/8 – ¼ -1/2 en ja zelfs voor de finales.

 

De twee laureaten die voor België mochten aantreden in de finales waren Mike uytterhoeven, Geraerts Matisse en Alain De Schagt. De ogen waren dan ook ten volle op hen gericht toen zij werden voorgesteld bij hun finales.

Bij de boys 8 jaar vocht Mike in de finale en kwam als achtste over de streep. Goede prestatie voor de jonge rijder uit de stal van Dennenteam Keerbergen.

Matisse Geraerts vocht en kwam uiteindelijk als vierde over de meet. Goed gevochten om zijn plaats vast te houden.

Alain De Schagt kwam bij de cruisers 44+ aan de finale en ook hij maakte kans op een dichte ereplaats. Dat liet hij al van in het begin van de reeks zien. Zijn start was bijna perfect en de bewegingen gingen vlot. Hij was goed bezig en kon de lijnen op het parcours heel goed uitlezen. Dat resulteerde als een overwinning.

 

Men mag stellen dat het voor de Belgen aldaar een goede start is geweest van de eerste ronde voor het Europese Kampioenschap. Hopelijk doen de jongens en meisjes vanaf 13 jaar en ouder het ook zo goed en natuurlijk de grote namen van de junioren en de elites men en women. We wensen hen alvast heel veel succes morgen.