Eerste winst in klassementscross voor Michael Vanthourenhout in Merksplas

Eerste winst in klassementscross voor Michael Vanthourenhout in Merksplas

Vorig jaar werd de cyclocross in Merksplas geannuleerd door de storm Ciara. Dit jaar was het bijna door Covit 19. Maar de organisatoren hebben er alles aan gedaan om het toch te laten doorgaan zij het zonder publiek. Met een volledig Pauwels Sauzen podium. Winst voor Michael Vanthourenhout. Tweede plaats voor Eli Iserbyt en Laurens Sweeck die de spurt wint tegen Toon Aerts.

Michael Vanthourenhout pakt eerste profzege

Het was een spectaculaire omloop met daarbij nog eens de regen die naar beneden kwam. Dat beinvloedde de wedstrijd nog extra. Het was Lars Van der Haar die de wedstrijd meteen openbrak. Door als eerste het veld in te duiken en Quinten Hermans mee op zijn wiel te nemen maakten zij de cross meteen hard. Lang duurde het spelletje niet want Quinten Hermans kwam ongelukkig ten val en moest Lars Van der Haar laten gaan. Deze kreeg de voorsprong in zijn schoot geworpen.

Twintig minuten lang mocht hij voorin het mooie weer maken. Toen zag hij zijn teamgenoot Toon Aerts met de mannen van Pauwels Sauzen terugkeren. Het was voortdurend vechten om de in de juiste positie te zitten. Eerst zag het er goed uit voor de mannen van Telenet Fidea maar lang duurde dit niet want uit de achtergrond kwam Michael Vanthourenhout samen met Corné Van Kessel zich met de debatten mengen. Aerts wou van deze wedstrijd zijn wedstrijd maken. Hij kreeg mooi hulp van Lars Van der Haar. Maar die zijn pijlen waren verschoten door 20 minuten aan de kop te hebben gereden.

De mannen van Pauwels Sauzen begrepen elkaar zeer goed. Michael Vanthourenhout zat goed in de wedstrijd en kreeg in de voorlaatste ronde zijn moment om te proberen om een gaatje te verkrijgen. Het lukte hem en dat deed hem zweven. Achter hem drukte Iserbyt Aerts in de fout en daardoor kon hij de tweede plaats veilig stellen. Aerts geloofde er niet meer in en zou zo derde kunnen worden.

Dat was misrekend want Laurens Sweeck kwam in de slotmeters nog in zijn wiel. Samen moesten ze sprinten voor de derde plaats. Hierin werd Aerts geklopt door Sweeck. Na afloop was Toon Aerts ontgoocheld. Wat begrijpelijk was.

Ook zij krijgen net als de dames volgend weekeinde een dubbele afspraak. Eerst de wedstrijd in Kortrijk en daarna naar Tabor.

Bron : Nancy Aerts

foto’s : Bart Knops