Eerste Striders wedstrijd Dessel 11 mei 2013

Eerste Striders wedstrijd Dessel 11 mei 2013

ava

Voor de eerste maal organiseerde Frank Smets en zijn entourage de striders wedstrijd voor de rijders van twee tot vijf jaar op het circuit te Dessel.

Ondanks het minder goede weer wisten heel wat ouders met hun jongste bengels de weg te vinden naar de omloop te Dessel. Gespannen gezichten bij de ouders maar alleen maar lachende gezichten bij de kinderen…. Mooi om te zien.

Start aan de finish voor de allerkleinsten – lopen maar ….. Maar liefst veertig deelnemers aan de start van de verschillende reeksen. Dat kan je toch niet slecht noemen voor de eerste editie van de striders wedstrijd.

Bij de rijders van vijf jaar kregen we een overwinning voor Sven Meyer. Hij kon Warre Schuermans achter zich houden en Maxim Hens mocht het podium als derde betreden.

De rijders van vier jaar kregen we de drie reeksen – halve finales – Bfinales en Afinales. Jaja een hele boterham voor onze rijdertjes maar niet te min een spannende strijd om toch in de Afinale te geraken. De Bfinale werd op het palmares geschreven van Tijn Van Dun – Jarne Reyne en Milo Erpels vervolledigden het podium. De Afinale was voor Thijs Wijnants die Jarne Luyten vooraf ging en derde werd Ferre Van Gorp.

De Bfinale bij de driejarigen werd gewonnen door Troy Van Dooselaer. Tweede werd Jerre Janssens. De Afinale was voor Mika Opdebeeck.

De allerkleinsten mochten ook hun reeksen – halve finales – Bfinales en Afinales betwisten. De Bfinale ging naar Luca Dick. Hij liet een mooi staaltje loopwerk zien. De Afinale werd gewonnen door Mathis Claes uit Zolder. Hij mocht samen met Troy Trappeniers en Eline Wijnants het podium op om een beker in ontvangst te nemen.

Na de wedstrijd niks meer dan lachende gezichten zowel bij de ouders als bij de kinderen. Zeker voor herhaling vatbaar…..

Foto’s kan je bekijken op www.byrolflor.be > fotogalerij