Egger en Fischer eindwinnaars, Wout Alleman tweede in de eindstand in Mediterranean Epic

Egger en Fischer eindwinnaars, Wout Alleman tweede in de eindstand in Mediterranean Epic

Georg Egger won de laatste rit van de Mediterranean Epic voor Wout Alleman, die sneller spurtte dan Simon Stiebjahn. Egger is eindwinnaar voor Alleman en Becking. Bij de vrouwen ging de ritzege naar Ramona Forchini voor Evie Richards en Nathalia Fischer. Eindwinnares werd Nathalia Fischer voor Evie Richards en Janina Wust. Onze landgenote Alice Pirard werd achtste. Haar partner Michiel Van Aelbroeck pakte enkele ritzeges en de eindwinst bij de masters 30.

Een korte maar intense dag was de slotrit van de vijfde editie Mediterranean Epic.
De laatste etappe van de Mediterranean Epic had alle ingrediënten die de race wereldberoemd hebben gemaakt. Maar dan geconcentreerd in slechts 49 km. Lange afdalingen, rotsachtig terrein, pittige maar korte beklimmingen en glooiende stukken, altijd met een uitzonderlijk uitzicht op zee en een indrukwekkend netwerk van paden.

Georg Egger (Speed Company Racing) begon als een solide leider in het algemeen klassement, hoewel zijn voorsprong hem geen seconde in de steek liet. De wedstrijd startte in een zeer intens tempo vanaf het begin, wat leidde tot de vorming van een kopgroep met de beste rijders in het algemeen klassement. In de Canyon Segment van deze dag viel Simon Stiebjahn (Singer Racing Team) aan. Hij toonde grote vaardigheid in de technische secties en slaagde erin een voorsprong van een halve minuut op te bouwen. Achter hem werd de achtervolging georganiseerd en op het hoogste punt van de dag, waren ze dicht bij hem. Maar bij het ingaan van een nieuwe lange afdaling kon hij opnieuw tijd winnen en zijn voorsprong uitbreiden tot bijna een minuut.

Maar zelfs dan was er nog een lange weg te gaan tot de finish en de achtervolgende groep organiseerde zich om hem op te jagen. Onder hen zat de ritwinnaar. Een aanval van Georg Egger vlak voor het ingaan van de spectaculaire passage door het zand van het strand van La Concha bracht hem alleen aan de kop van de wedstrijd. Zijn voorsprong, hoewel klein, was voor de Duitser voldoende om als winnaar van de dag de eindstreep te halen, een bekroning van zijn eindzege. Wout Alleman (Wilier Pirelli) en Hans Becking (Buff Megamo) flankeerden hem op het eindpodium voor deze 5e editie van de race.

Bij de vrouwen ging de eindzege voor Natalia Fischer (BH Templo Cafés UCC). Haar leiderstrui was nooit in gevaar na haar demonstratie van de vorige dag, Fischer gaf de voorkeur aan een meer behoudende aanpak. Precies het tegenovergestelde van de titelverdedigster Forchini. Met geen opties voor de eindoverwinning, viel Ramona Forchini (jb Brunex Superior) vanaf het begin aan op zoek naar de ritoverwinning. In het begin had ze Evie Richards (Trek Factory Racing) aan haar wiel, maar de Engelse kon de Zwitserse niet bijhouden die meteen naar haar tweede ritzege reed. Een goede troostprijs na het grote tijdverlies van de vorige dag. De algemene eindstand bleef ongewijzigd en Natalia Fischer brak hiermee Forchini’s zegetocht. Evie Richards, 2de, en Janina Wust (MTB Pro Merchandising), 3de, vervolledigden het podium in de vrouwencategorie.

Op deze manier en met de bijna 600 fietsers die in 2022 hebben deelgenomen aan dit geweldige 4-daagse avontuur over de paden van de provincie Castellón, is weer een succesvolle editie van de Mediterranean Epic tot een einde gekomen. Met een herhaling als UCI SHC evenement en met een unieke live uitzending in Europa, was dit het jaar van de consolidatie als een van de beste fiets-marathon evenementen op de planeet.

Uitslag :

Eindstand:

Bron: PM

Foto’s: Mediterranean Epic