Einde veldritseizoen voor Laura Verdonschot

Einde veldritseizoen voor Laura Verdonschot

Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen – Bingoal) komt dit seizoen niet meer in actie. Onderzoeken toonden aan dat een verhoogd trainingsvolume het lichaam van Laura overmatig heeft vermoeid. Daarom werd in overleg tussen renster en teamleiding beslist om vroegtijdig in rust te gaan en de focus op volgend veldritseizoen te richten.

In een poging om op haar 24ste een stap voorwaarts te zetten, schroefde Laura Verdonschot in samenspraak met haar persoonlijke trainer de voorbije maanden het trainingsvolume stevig op. Die extra uren leverden helaas niet de verhoopte stap vooruit, maar een achteruit op. Medische testen gaven intussen de verklaring voor de ontgoochelende prestaties van de voorbije weken: het lichaam van Laura is door die bijkomende trainingsarbeid overmatig vermoeid geraakt. Om geen schade te berokkenen op de langere termijn, is beslist vroegtijdig een streep onder haar seizoen te trekken, zodat ze zich na een voldoende lange rustperiode op volgend veldritseizoen kan voorbereiden.

Laura zet daarmee een punt achter een periode die niet alleen fysiek maar ook mentaal veeleisend was. “Na mijn 26ste plaats op het WK heb ik twee nachten wakker gelegen. Dié uitslag op dát parcours, dat was abnormaal slecht. Het seizoen begon nochtans goed, maar de voorbije weken ging het altijd maar slechter. Iedereen zag dat ik niet mijn normale niveau haalde. Er komen nog enkele crossen in de streek die me goed liggen, dus het seizoen beëindigen, is een moeilijke keuze, maar wel de enige juiste. Ik ga nu zes weken in rust, dubbel zolang als anders, zodat ik volledig hersteld aan de opbouw naar het volgende seizoen kan beginnen. Bedankt aan de ploeg om me hierin te steunen!”

Bron : Pauwels Sauzen – Bingoal

Foto : Luc Wilms