EK Ronde 7 – 8 overall voor Wannes Magdalijns bij de men junior en Joffrey Wouters bij de men 25+

EK Ronde 7 – 8 overall voor Wannes Magdalijns bij de men junior en Joffrey Wouters bij de men 25+

Voor de Europese rijders/rijdsters was het een verplaatsing naar Stuttgart(GER) om daar deel te nemen aan de ronde 7 – 8 van het kampioenschap. Veel Belgen maakten de oversteek maar ook anderen kozen ervoor om deel te nemen aan het Limburgs Kampioenschap in Peer.

Op zaterdag werd in Stuttgart de 7e ronde van het Europese Kampioenschap verreden. Bij de Women 17+ stond er geen maat op Verona Van Mol. De eerste reeks moest zij nog een meerdere bekennen maar in de volgende ritten zette zij telkens de puntjes op de I en kon zo gemakkelijk de finale naar haar hand zetten. Bo Van Tiggelt was tevreden met haar tweeede plaats en Gerlinda Remmerts uit Nederland mocht het podium vervolledigen.

Bij de men 25+ stond Joffrey Wouters vlot boven zijn concurrenten uit. Hij wist alle reeksen naar zijn hand te zetten en de Fransman Theo Krea naar de tweede plaats te verdringen. de derde plaats was voor Asei Levay eveneens van Frankrijk.

De Nederlander Nick Roelofs wist de wedstrijd bij de men 17-24 te winnen. Robbe Verschueren deed er alles aan maar kwam te kort in de finale. Hij was tevreden met een tweede plaats. Het podium werd vervolledigd door Nico Elbers uit Nederland.

Bij de Girls 15/16 jaar was het Paula Kibare die de snelste was in de finale. De tweede plaats ging naar de thuisrijdster Alina Beck en het podium werd vervolledigd door Joy Stiplovesek. Sanne Lumbeeck mocht ook starten in de finale. Zij moest zich tevreden stellen met een zesde plaats.

Bij de boys 15/16 jaar was het de Fransman Zian Lemee die de beste papieren had. Op de technische omloop wist hij iedereen het achtervolgen op te leggen. De tweede plaats was voor de Nederlander Jesse De Veer en het podium werd vervolledigd door de Fransman Arthur Bretin Monard.

Bij de Women Junior was het uitkijken naar de twins Gommers. Dit keer werden ze onder druk gezet door Dominika Manikova en Sabrina Kosarkova. Zij waren de zusjes Gommers voor in de finale. Aiko Gommers mocht de derde plek op het podium inpakken en Robyn Gommers moest tevreden zijn met een vierde plaats.

Bij de Men Junior staat er geen maat op Wannes Magdalijns. Ook hier in Stuttgart zette hij alles naar zijn hand. Voor Target BMX Team nam hij de winst mee huiswaarts. De tweede plaats was voor Lucas Mues en de derde plaats was voor Pierre Geisse.

Bij de men U23 stond Giacomo Gargaglia van Italië op het hoogste schavotje. De tweede plaats ging naar Robin Genestroni en Magnus Dyhre werd de derde van de dag.

Bethany Schriever deed haar trui alle eer aan. Zij wist de winst te pakken bij de women elites en U23. Tweede plaats was voor Zoë Claessens en Judy Bauw was blij met haar derde plaats. Voor het overige waren er geen Belgische rijdsters in de finale.

Bij de Men Elites was het de Colomibiaan Diego Alejandro Arboleda die de beste benen had in zijn finale. Hij werd op de hielen gezeten door Paddy Sharrock en Stefan Hiel. Maar deze heren kwamen net te kort.

Op zondag, 15 mei 2022 kregen de rijders/rijdsters herkansing in de 8e ronde van het Europese Kampioenschap. Maar ook hier liet Verona Van Mol de beste tijd noteren in de finale. De deens Sille Bungaard Mikkelsen kon Bo Van Tiggelt verhinderen om de tweede plaats in te nemen. Bo moest tevreden zijn met een derde plaats.

Joffrey Wouters was net als de dag voorheen de beste bij de men 25+. Frank Smets zag zijn poulin weer met gemak naar zijn overwinning rijden. De tweede en derde plaats werden ingenomen door twee Franse rijders namelijk Mael Levay en Theo Krea.

Ylan Delemont voor Frankrijk pakte de winst dit keer bij de men 17-24 jaar. Nico Elbers uit Nederland was tweede en Hugo Thizy nam de derde plaats in beslag.

Bij de girls 15/16 jaar keken we uit naar Lotte Wolfs die zich kon kwalificeren voor de finale. Helaas voor haar was haar start niet zo denderend en werd ze op achtervolgen aangewezen. Ze kon nog heel wat plaatsen goed maken en eindigde als vijfde. Sterke prestatie van Lotte Wolfs. In deze categorie ging de overwinning naar Paula Kibara en Alina Beck werd tweede. Bolette Schluter voor Denemarken mocht als derde naar het podium.

Bij de boys 15/16 jaar kregen we een finalerit voor Yorgi “Bear” Piccart. Hij nam een zeer goede start en kon mee in het tempo van de voorste rijders volgen. Dat resulteerde in een mooie derde plaats voor de rijder uit het BVC Bikes team. De overwinning ging naar Edgare Langmanis. De tweede plaats was voor de Fransman Zian Lemee.

Bij de women junior deden de zusjes Gommers het net iets beter dan de dag voordien. Nu namen ze plaats twee en drie in beslag. De winst was voor Sabrina Kosarkova.

Wannes Magdalijns zette in de reeks van men junior opnieuw de puntjes op de I. De Kerel uit het Belgische Nationale team liet zien dat er geen tegengestander geduld werd. De tweede plaats was voor Piette Geisse uit Frankrijk en de derde plaats ging naar Lucas Mues.

Italië boven bij de men 23. Een zuivere finale gereden door Giacomo Gargaglia. Met als resultaat de dagzege. De tweede plaats was voor Pablo Garcia marcos en de Fransman Joris Beguin mocht als derde mee het podium op.

Behtany Schriever zette ook de tweede dag in Stuttgard op haar naam. Zoë Claessens en Judy Bauw moesten hun meerdere herkennen in de wereldkampioene. Ook zij eindigden net als de dag voordien op een tweede en derde plaats.

Voor de elites men was het uitkijken naar de beste start. Deze keer nam Cedric Butti de beste baan en reed vlot naar zijn overwinning toe. De tweede plaats ging naar Philip Schaub en de derde plaats ging naar Julian Schmidt.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : UEC