EK voorronden BMX op 3 en 4 september in Valkenswaard

EK voorronden BMX op 3 en 4 september in Valkenswaard

ava

Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2011 organiseert de Stichting Grand Prix BMX Valkenswaard op de baan van FCC Lion d’Or in Valkenswaard ronde 1 en 2 van het Europees Kampioenschap BMX fietscross. Het is één van de drie internationale BMX wedstrijd die in 2011 op Nederlandse bodem gereden wordt; dit onder auspiciën van de UEC en KNWU.

Voor deze sport, die momenteel niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd een enorme groei kent, zal een keur van nationale en internationale rijders acte de présence geven.  Snelheid, spanning en dramatiek verzekerd.

Op beide dagen strijden telkens rond de 800 rijders, zowel jeugd en amateurs als ook  eliterijders om een flinke prijzenpot, de eer en de bekers. Onder deze rijders bevindt zich het voltallige Nederlandse team, inclusief rijders die ons land in deze discipline op deOlympische Spelen in Beijing hebben vertegenwoordigd. Rijders als Jelle van Gorkum, Raymon van der Biezen, en Twan van Gent. Maar ook elite women als Lieke Klaus en Joyce Seesing. Daarnaast ook een keur aan internationale rijders; immers bij deze wedstrijd zijn ook kwalificatiepunten te verdienen voor de Olympische Spelen in Londen.

‘BMX fietscross is een sport die na een dip in de jaren 90 nu weer helemaal terug is. Met als voorlopige bekroning de aanstelling als Olympisch sport. De sport is ook zeer internationaal; in Europa geven Nederland, Frankrijk, Tsjechie, Letland en Denemarken de toon aan, op de voet gevolgd door Belgie, UK, Italie en Duitsland. Maar buiten Europa zijn ook op alle continenten professionele rijders te vinden. Hier zijn het vooral de Amerikanen en Australiers die de toon zetten,’vertelt organisator Jan van den Akker.

Qua sponsoring zien we steeds meer bedrijven hun merk/naam aan de sport koppelen. Naast het feit dat de sport in de lift zit en een specifiek image heeft, zit de verhouding investering/opbrengst ook op een gezond niveau.

Daarnaast is er ook steeds meer media aandacht; zowel van nationale als regionale tv- en radiozenders alsook schrijvende pers.

Tijdens deze twee dagen verwachten we ruim 4.000 bezoekers.

Het evenement vindt plaats op het circuit gelegen aan de Mgr. Smetsstraat 41 te Valkenswaard, naast het Eurocircuit. Voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

 

Erik Braeken

Bron: PM organisatie Lion d’Or