Elfde titel op rij voor Sanne Cant

Elfde titel op rij voor Sanne Cant

Sanne Cant heeft haar elfde titel op rij behaald. Ze klopte Laura Verdonschot met een halve minuut voorsprong. Het brons was voor Ellen Van Loy. Marthe Truyen werd kampioen bij de U23.

Marthe Truyen

Laura Verdonschot was het snelste weg en nam meteen de leiding met in haar spoor Sanne Cant, Ellen Van Loy en Loes Sels.

Cant nam dan een kleine voorsprong, maar na een kleine voorsprong kon Verdonschot en Van Loy terug aansluiten. Bij het ingaan van de tweede ronde van de vier af te leggen ronden, had Loes Sels vooraan afgehaakt.

In de derde ronde reed Cant opnieuw weg en ze bouwde haar voorsprong stelselmatig uit. Laura Verdonschot bleef eerst nog op een tiental seconden hangen. Maar moest gaandeweg haar meerdere erkennen in de wereldkampioene.

‘Het ging vrij gemakkelijk vandaag. Na die uitschuiver was ik wat voorzichtiger. Wat het WK betreft, weet ik niet. We gaan ervoor werken. Ik ga voor het podium,’zei de wereldkampioene.

Laura Verdonschot deed wat ze kon. ‘Ik maakte niet veel fouten in het zand. Maar het was een lastige cross en ik zo maakte toch nog veel fouten. Dat zorgde ervoor dat ik niet uitgerust aan de zandstroken kwam. Na weken ziekte is dit toch het beste resultaat. Ik zal moeten wachten tot Sanne op pensioen gaat om een titel te pakken, ‘lachte Laura.

Top tien:

  1. Sanne Cant in 42’42”
  2. Laura Verdonschot +00:26
  3. Ellen Van Loy +00:38
  4. Loes Sels +1:23
  5. Karen Verhestraeten +1:38
  6. Alicia Franck +2:00
  7. Suzanne Verhoeven +2:43
  8. Kim Van De Steene +3:25
  9. Marthe Truyen +3:30
  10. Kiona Crabbé +3:45

Foto’s: Bart Knops