Eli Iserbyt klopt Quinten Hermans in Superprestige Gieten

Eli Iserbyt klopt Quinten Hermans in Superprestige Gieten

Eli Iserbyt pakt dit weekend een dubbelslag. Hij versloeg vandaag in de Superprestige in Gieten Quinten Hermans, waarmee hij samen rondenlang aan de leiding reed. Derde werd Corné van Kessel.

Eli Iserbyt en Quinten Hermans vochten rondenlang voor de zege. Iets voorbij halfkoers sloot Toon Aerts bij het leidende duo aan. Maar net voor het ingaan van de laatste ronde vloog zijn ketting eraf en het duurde te lang voor alles hersteld was. Zo moest de Belgische kampioen lopend verder.

In de laatste ronde kon Iserbyt wegrijden en reed Hermans naar de tweede plaats. Corné van Kessel klopte ploegmaat Lars van der Haar voor de derde plaats.

Eli Iserbyt zei het volgende na afloop. ‘Quinten was heel sterk vandaag. Er waren maar een paar stukken waar ik echt kon demarreren. En daar heb ik het moeten doen. Toen Toon zijn ketting eraf ging, stegen mijn kansen. Het gaat goed als ik me vooraf niet druk maak,’aldus Iserbyt.

Quinten Hermans: ‘Ik voelde dat ik goed was, maar op het einde was het beste eraf. Ik heb het tempo opgedreven toen Toon erbij kwam. Mijn vat was af toen Toon pech kreeg. Vandaag voelde ik me beter dan gisteren. Volgende week hoop ik nog beter in Boom te zijn.’

Toon Aerts werd na pech negende: ‘Ik reed op twee ronden het gat dicht op de leiders. Toen het ploegenspel pas begon, reed ik mijn ketting eraf. Telkens liep ze er terug af. Ik voelde me goed en wilde op het podium staan.

Top tien:

  1. Eli Iserbyt
  2. Quinten Hermans
  3. Corné van Kessel
  4. Lars van der Haar
  5. Jens Adams
  6. Daan Soete
  7. Gianni Vermeersch
  8. Laurens Sweeck
  9. Toon Aerts
  10. Joris Nieuwenhuis

Bij de vrouwen won Ceylin del Carmen Alvarado voor Sanne Cant en Yara Kastelijn. Eva Lechner werd vierde voor Ellen Van Loy. Laura Verdonschot werd achtste.

Thibau zegevierde bij de junioren.