Eli Iserbyt verlaat Telenet Fidea Cycling Team

Eli Iserbyt verlaat Telenet Fidea Cycling Team

Beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt heeft beslist om niet in te gaan op de contractverlenging die Telenet Fidea Cycling Team hem had geboden.

“Het is altijd jammer als een goede renner de ploeg verlaat”, trapt teammanager Sven Nys een open deur in. “Ik heb de voorbije weken een paar zeer goede gesprekken gehad met Eli. Op veel vlakken zaten we op dezelfde lijn. Eli weet ook dat hij qua structuur en omkadering nergens beter zou zijn dan bij ons. Hij bedankte het team expliciet voor de goede begeleiding tijdens de voorbije jaren.”

“We hebben Eli een toekomstgericht plan voorgelegd waarin wij hem op zijn 19e geen onnodige druk wilden opleggen. Dat meerjarenplan voorzag ook ruimte om zijn sport te blijven combineren met zijn studies via o.m. een beperkter crossprogramma en een vergoeding die mee zou evolueren met zijn rol binnen en de verwachtingen van het team.”

“De financiële voorstellen die elders aan Eli werden gedaan passen niet in de verloningspolitiek van ons team waar we iedereen in verhouding correct wensen te betalen. We hebben met Quinten Hermans en Thijs Aerts nog twee kampioenen bij de beloften in huis, zij worden komend seizoen onze speerpunten.”

Telenet Fidea Cycling Team wenst Eli te bedanken voor alle mooie momenten die samen werden beleefd en wenst hem alle succes met de rest van zijn carrière.

Bron: PM SNcyclingteam

Foto: Bart Knops