Eli Iserbyt wint bij beloften, Ryan Cortjens bij de junioren in Loenhout

Eli Iserbyt wint bij beloften, Ryan Cortjens bij de junioren in Loenhout

Eli Iserbyt heeft de zesde manche van de DVV Verzekeringen Trofee bij de beloften gewonnen. De Europese kampioen versloeg Thomas Pidcock en Yannick Peeters.

Eli Iserbyt startte nochtans niet goed, op een modderig parcours, en raakte een beetje ingesloten. Thijs Aerts dook als eerste het veld in en werd gevolgd door zijn ploegmaat Thomas Pidcock.

Maar de Europese kampioen sloot aan bij de twee leiders. Iserbyt ging dan op de solotoer en bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit. Zo hield hij stand op Pidcock. Yannick Peeters ging in extremis nog Thijs Aerts voorbij.

Iserbyt boekte vijf  zeges op 6 in deze Trofee en in het klassement verstevigt hij zijn leiderspositie. Daar is Yannick Peeters tweede en Thomas Joseph derde.

Ryan Cortjens beste junior

Ook Ryan Cortjens startte niet goed. Maar hij kreeg steun van ploegmaat Loris Rouiller, de Europese kampioen. Vanaf de tweede ronde namen ze het heft handen en bouwden hun voorsprong uit. In de spurt klopte Cortjens zijn ploegmaat. Ryan Kamp werd derde voor Niels Vandeputte.

Foto: Marc Bluys