Eli Iserbyt wint ook laatste wereldbekercross in Hoogerheide

Eli Iserbyt wint ook laatste wereldbekercross in Hoogerheide

Eli Iserbyt heeft de generale repetitie op de wereldbekercross in Hoogerheide gewonnen. Hij haalde het met een kleine voorsprong op Lars van der Haar, die in de spurt nog net voor Tom Pidcock eindigde. Eli Iserbyt was al eerder zeker van de eindzege.

Quinten Hermans was het snelst weg. Na de eerste ronde hebben we vier leiders met van der Haar, Hermans, Kamp en van Kessel. Maar van der Haar trok door en kreeg alleen nog Hermans mee. Het duo bouwde een kleine voorsprong uit.

Op het einde van de derde ronde kon Pidcock aansluiten bij de twee leiders. In een kleine afdaling kwam Lars van der Haar ten val en nam in zijn val ook Hermans mee. De Limburger moest zijn fiets nog wat herstellen en verloor veel tijd om uiteindelijk als zevende te eindigen.

Door het oponthoud kwam Pidcock alleen op kop. Hij kreeg een voorsprong van 15-tal seconden. Maar dat liet Iserbyt, die slecht gestart was, niet begaan. Hij zette de achtervolging in met Vanthourenhout en van der Haar.

Nadat zowel Pidcock als Vanthourenhout problemen hadden met de balkjes, ging Iserbyt alleen op zoek naar Pidcock. Hij slaagde erin om deze bij te benen en reed van hem weg. Pidcock gaf zich niet meteen gewonnen, maar moest uiteindelijk nog het hoofd buigen. Iserbyt won zijn laatste wereldbekercross en Pidcock moest in de spurt nog een snelle van der Haar laten voorgaan.

Het wordt alvast een razendspannend WK volgende week in het Amerikaanse Fayetteville.

Uitslag:

Foto’s: Sporza en Luc Wilms