Eli Iserbyt wint voor Toon Aerts in 2e manche van de Superprestige in Ruddervoorde

Eli Iserbyt wint voor Toon Aerts in 2e manche van de Superprestige in Ruddervoorde

De omstandigheden (vooral de wind) speelden parten in de wedstrijd van de heren. Net als bij de dames stond er een hele felle wind die het verloop van de wedstrijd bepaalde. Ook het ploegenspel van Pauwels Sauzen heeft de winst van Eli Iserbyt mee bepaald.

Met 100 renners stonden de elites en beloften aan de start van de tweede manche van de Superprestige in Ruddervoorde. Het was al snel duidelijk dat Toon Aerts en Eli Iserbyt de betere in de wedstrijd waren. Achter hen werden de krachten gebundeld door Quinten Hermans, Van Kessel, Van der Haar, Sweeck, Meeusen….. Iserbyt wou er een zware wedstrijd van maken. Door het aansluiten van drie teamleden van zijn ploeg konden ze een tactische spel spelen. Elk op hun beurt proberen weg te rijden want Toon Aerts kwam alleen te zitten en moest op elke aanval remonteren. Hij bleef het uitstekend doen maar naar het einde van de wedstrijd werd het hem wel teveel.

Iserbyt wachtte het juiste moment af nadat eerst Dieter Vanthourenhout en dan Laurens Sweeck hadden geprobeerd om weg te rijden van de achtervolgers maar telkens haalde Toon Aerts ze terug. Dat kostte natuurlijk krachten. Deze kwam hij net te kort bij de demarrage van Iserbyt. Ook al reed Toon Aerts een zeer goed passage door de zandstrook het was niet voldoende om het gat te dichten.

In de laatste ronde had Iserbyt voldoende voorsprong om de ronde naar behoren af te werken en zijn zege in de superprestige op zijn naam te schrijven. Toon Aerts kwam binnen als tweede en het podium werd vervolledigd door Lars Van der Haar.

Einduitslag :

1.Iserbyt

2. Toon Aerts

3. Lars Van der Haar

4. Diether Vanthourenhout

5. Laurens Sweeck

6. Daan Soete

7. Orts

8. Van Kessel

9 Hermans

10. Meeusen

Bron : Nancy Aerts