Eli Iserbyt zegeviert op de Koppenberg

Eli Iserbyt zegeviert op de Koppenberg

Eli Iserbyt heeft de Koppenbergcross gewonnen, de eerste manche van de X²O Badkamers Trofee. De Europese kampioen was outstanding. Goed voor zijn achtste seizoenszege en derde zege op rij in deze cross. Tweede werd Toon Aerts en derde Lars van der Haar.

Lars van der Haar was de eerste aanvaller. Daarna nam Iserbyt autoritair over. Alleen Toon Aerts en van der Haar konden mee.

Bij het ingaan van de tweede ronde waren Iserbyt en Aerts nog de enige leiders. Dat bleef zo tot bijna halfkoers, Toon Aerts maakte een tuimelperte en was meteen uitgeschakeld voor de zege. Iserbyt voelde zich in zijn sas in het slechte weer en in de modder. Hij breidde zijn voorsprong stelselmatig uit.

Intussen was de strijd voor de derde plaats veel spannender. Toon Vandebosch reed lange tijd in die positie, maar moest op het einde het hoofd buigen voor Lars van der Haar. Hij werd uiteindelijk nog vijfde.

Top tien:

  1. Eli Iserbyt
  2. Toon Aerts
  3. Lars van der Haar
  4. Corné van Kessel
  5. Toon Vandebosch
  6. Tom Meeusen
  7. Lander Loockx
  8. Michael Vanthourenhout
  9. Jens Adams
  10. Thijs Aerts

Bij de vrouwen won Clara Honsinger. De Amerikaanse kwam solo aan voor Denise Betsema en Kata Blanka Vas. Yara Kastelijn werd vierde voor wereldkampioene Lucinda Brand.

Foto: Luc Wilms