Eliminator wereldbeker start op 21 mei in Sakarya

Eliminator wereldbeker start op 21 mei in Sakarya

Het aftellen naar het MTB Eliminator WK in Palangkaraya, Indonesië, is nu officieel begonnen! Eerder deze maand vierden we de officiële ondertekeningsceremonie voor #Palangkaraya2023. We kunnen niet wachten om terug te keren voor de Wereldkampioenschappen, die op 15 oktober plaatsvinden, maar eerst wacht ons een volledig seizoen van spannende eliminatorraces. Lees verder om onze volledige kalender voor 2023 te ontdekken!

Minder dan twee maanden voordat we weer wereldbekerwedstrijden rijden: wie krijgt er nog meer kippenvel als hij eraan denkt? We zijn blij om u de definitieve MTB Eliminator wereldbeker kalender van 2023 voor te stellen.

Op 21 mei komen de eliminatorsterren samen in Sakarya, Türkiye voor de openingsronde van de MTB Eliminator World Cup. Het indrukwekkende Ayçiçek Vadisi Bisiklet Adası fietsstadion zal de perfecte plaats zijn om ons 2023 race seizoen te beginnen!

Twee weken later (4 juni) zetten we ons parcours op in het historische centrum van Leuven, België. Leuven was het decor van het spectaculaire MTB Eliminator WK in2020, en zal opnieuw actievolle straatraces bieden.

Ronde 3 brengt ons terug naar Aalen, Duitsland – de thuisbasis van MTB Eliminator wereldbeker winnaar Simon Gegenheimer. Ongetwijfeld zullen op 15 juli opnieuw duizenden enthousiaste fans samenkomen in de gezellige straten van Aalen om de ‘Snorrenman’ en zijn collega’s toe te juichen!

De volgende bestemming is Oudenaarde, België. Dit voorjaarsweekend vindt in deze stad de finish plaats van de Ronde van Vlaanderen 2023 – een Monument in het wegwielrennen. Maar Oudenaarde heeft nog veel meer te bieden, zoals we op 13 augustus zullen bewijzen met een race op het historische marktplein.

De exacte datum van de voorlaatste ronde in Parijs, Frankrijk, moet nog worden bevestigd. Op zaterdag 16 of zondag 17 september racen we op een iconische locatie in het hart van de stad van de liefde. Blijf kijken voor de volledige aankondiging van Parijs later dit jaar!

Na het organiseren van de 2022 UCI MTB Eliminator World Championships, keert Barcelona, Spanje terug als de ‘Grande Finale’ van de 2023 UCI World Cup op 30 september. Wie zal de eindzege veroveren in de schaduw van het indrukwekkende Palau Nacional op de Montjuic heuvel?

Nieuw: Continentale serie

Gloednieuw voor 2023: de Continental Series. Om de eliminatorrijders meer kansen te geven om wereldwijd op hoog niveau te racen, hebben de organisatoren deze nieuwe serie in het leven geroepen en zijn we erin geslaagd drie prachtige gastheren te vinden voor het eerste seizoen. Dat zal in Bentonville (USA, 26 mei), Falun (Zweden, 10 juni) en Girona (Spanje, 23 september) zijn. Drie plaatsen verspreid over de hele wereld, maar beroemd om hetzelfde: hun liefde voor fietsen en hun prachtige parcoursnetwerk.
Terug in 2023: Nationale Reeksen

De National Series zijn terug voor 2023, en bevorderen opnieuw de groei van de geliefde eliminator discipline vanaf de basis. Ze gaan terug naar enkele vertrouwde plekken, die de afgelopen jaren hun kwaliteiten hebben getoond: Sittard (Nederland, 20 augustus) en Turcianske Teplice (Slowakije, 23 september).

Bron en foto: PM