Elke Vanhoof heeft haar ticket binnen voor Olympische Spelen in Tokyo

Elke Vanhoof heeft haar ticket binnen voor Olympische Spelen in Tokyo

BMX-ster Elke Vanhoof mag zich opmaken voor haar tweede Olympische Spelen. De 29-jarige Molse sprokkelde afgelopen weken in de Wereldbekermanches in Verona en Bogota voldoende punten om haar Olympisch ticket binnen te halen.

Afgelopen weekend werd Vanhoof nog 9de in het Colombiaanse Bogota. Dankzij de punten die ze daar sprokkelde, springt België op de landenranking over Duitsland en Thailand. En is een ticket voor de Olympische Spelen een feit.

Blessureleed

Vanhoof liep in 2019 een zware hersenschudding en een whiplash op bij een op het eerste zicht onschuldige val tijdens de opwarming. Het herstel duurde een hele tijd. Pas sinds een maand of 2 is de Molse weer helemaal terug, al kampt ze nu nog soms met hoofdpijn, vermoeidheid en nekproblemen.

Het uitstellen van de Spelen in Tokio naar dit jaar, is voor de 29-jarige BMX-ster dan ook een voordeel geweest. Daardoor kreeg ze voldoende tijd om te herstellen en alsnog punten te pakken die recht geven op een ticket.

6de in Rio

Voor Vanhoof worden het haar 2de Olympische Spelen. De voormalig Europees kampioene haalde in 2016 in Rio de finale. Daarin werd ze uiteindelijk 6de. 

Bron : RTV

Foto : RTV