Elke Vanhoof wint EK ronde 2 Elite Women in Zolder

Elke Vanhoof wint EK ronde 2 Elite Women in Zolder

ava

Elke Vanhoof heeft de EK ronde 2 gewonnen bij de Elite Women in Zolder. Voor eigen volk versloeg ze de Deense Simone Christensen en de Russische Natalia Suvorova.  Bij Men elite zegevierde de Fransman Quentin Caleyron voor zijn landgenoot Amidou Mir en de Hongaar Bence Bujaki. 

Met meer dan 3000 toeschouwers, 2800 rijders met 3O verschillende nationaliteiten, brak  de EK ronde in Zolder een record. Ook heel wat niet Europeanen, waaronderZuid-Amerikanen en Japanners deden mee om zo het WK parcours van volgend jaar te verkennen.

Elke Vanhoof, lid van de organiserende BMXClub Circuit Zolder, werkte vlot de reeksen af en plaatste zich haast moeiteloos voor de finale. In die finale rekende ze met een kopstart af met haar tegenstanders.  Voor Vanhoof is dit weer een belangrijke zege. ‘Ik ben heel blij met deze zege. Maar de Supercrosswedstrijden die er nu aankomen, zijn nog belangrijker voor mij. Daar hoop ik een rol van betekenis te spelen. Ik had een goede wintertraining in Amerika en daar hoop ik nu de vruchten van te plukken,’ zei Elke na afloop.

De andere ereplaatsen bij de Elite Men op zondag waren voor de Let Edzus Treimanis, Romain Riccardi(Ita), de Nederlander Jelle Van Gorkum en zijn landgenoot Glenn Van de Wetering en de Fransman Simon Duchene.

Bij de Men Junior stond geen maat op de Nederlander Niek Kimmann die de Let Kristens Krigers en zijn landgenoot Niels Bensink versloeg.  Bij de Women Junior zegevierde de Russische Yaroslava Bondarenko voor de Française Sandie Thibaut en de Nederlandse Viviana Van Hees.

Bij de, voor de Belgen beloftevolle reeks,  Boys 15/16, werden de jongens in de kwartfinales uitgeschakeld.  De Franman Alexandre Moguez  won de Nederlanders Justin Kimmann en Kevin Elbers.

In de Challenge reeksen speelden de Belgen nadrukkelijker een hoofdrol op zondag. Zo pakte de wereldkampioene Kjelle Poets de zege bij de Girls 9/10 voor de Engelse Emily Hutt en de Française Lea Brindjonc. Cloe Greenwood miste net het podium. Aiko Gommers werd zesde, voor tweelingszus Robyn.

Bij de Girls 8 & under won Emma Szekely(nadat ze zaterdag ook al won) van Demi Nieuwenkamp en Billy Goossens.  Janne Smits werd vierde, Kaylani Bartels vijfde, Sterre Van Gastel zevende en Lotte Wolfs achtste.

Bij de Boys 8 & under pakte Michal Hrazdira de zege mee naar Tsjechië. Onze landgenoot Stef Lippens was knap tweede voor de Nederlander Steve Van Schijndel. Met de vijfde plaats van Cabbo Huyskens, de zesde van Axel Van Den Broek en de achstste van Neo Tielens hadden we nog enkele Belgen in de finale.

Bij de Boys 9/10 greep Jaymio Brink naar het goud.  Wannes Magdelijns stond als tweede en Seppe Laenen als derde op het podium.

Thomas Jamar moest het afleggen tegen de Zwitser Dayan Dubois bij de Boys 11/12.  De Fransman Anaia Istil werd derde. Gianluca Pollefliet reed naar een zesde plaats.

Marthe Goossens werd tweede bij de Girls 11/12 Michaela  Hajkova en voor Monique Van der Valk.  Nieke Coppens werd zesde.

Bij de Girls 13/14 kregen we een Nederlands podium met winnares Femke Gerritse voor Indy Scheepers en Lieke Maas. Bo Van Tiggel werd vijfde, Yentl Nijs achtste.

Bij de Boys 13/14 zegevierde de Noor Mathias Naerland voor Gautier Jung en onze landgenoot Rune Deburchgraeve.  Pjotr Paeshuyse werd vijfde, Jarno Bellens achtste.

Opvallend ook bij de Women 17+ waar acht Nederlandse meisjes in de finale zaten. Hier won Tessa Geerling voor Tamara Vedder en Jane Reacq. Rensje Roelofs, Soraya Van Hees, Lisa Mepschen, Shauni Vissers en Debbie Van Groningen waren de anderen in de top 8.

Stijn Strackx werd knap zesde bij de Men 25 +, gewonnen door Jordy Agues voor Emeric Le Corguille en Rick Van den Dikkenberg.

In onze videorubriek kan je een fimpje bekijken dat TV Limburg maakte over de wedstrijd.