Elke Vanhoof wint op zaterdag in EK ronde Besançon

Elke Vanhoof wint op zaterdag in EK ronde Besançon

ava

Heel wat Belgische rijders zakten af naar het EK in Besançon. We verwachtten er natuurlijk veel van. Onze Belgen stelden niet teleur in de eerste ronde van dit evenement. Elke Vanhoof pakte de overwinning bij de Elites Dames.

Dag 1 van EK Besançon in Frankrijk zit erop. De Belgische rijders mogen tevreden terug kijken op deze eerste dag van het evenement. Elke Vanhoof ging er in de finale als een speer vandoor en reed haar concurrenten op een behoorlijke achterstand. Hierdoor verstevigt zij haar leidersplaats in de tussenstand.

Bij de cruisers 45+ kregen we Koen Van Duffel in actie in de finale. Door een valpartij behaalde hij een zevende plaats.

Bij de boys – 8 jaar kregen we een super goede start van Stef Lippens. Niemand kon zijn tempo aan. Achter hem streed Cabbo Huyskens mee voor de andere ereplaatsen. “Speedy Cabbo” kwam in de laatste rechte lijn op de tweede plaats te zitten en gaf deze positie niet meer af.

De wereldkampioene Kjelle Poets won bij de girls 9/10 jaar. Achter haar streden vier dames voor de verdere ereplaatsen. Ook de zusjes Gommers deden mee voor deze plaatsen. Uiteindelijk strandden zij op een vierde plaats voor Aiko met net in haar wiel haar zusje Robyn.

Wannes Magdalijns en Seppel Laenen streden voor de beste finaleplaatsen bij de boys 9/10 jaar. Wannes kon rekenen op een supersnelle start en hierdoor veroverde hij de koppositie en stond deze niet meer af. Seppe had een aarzelende start waardoor hij in het midden van het peleton terecht kwam. Hij deed er alles aan om op te schuiven maar het lukte hem niet. Hij strandde op de vijfde plaats.

Ook Gianluca Pollefliet stootte door tot de finale. Hij vocht en werd uiteindelijk zevende bij de boys 11/12 jaar.

Je mag stellen dat onze Belgische piloten een goede job afgeleverd hebben. Op naar dag twee