Ellen Van Loy gaat naar Vondelmolen cx team

Ellen Van Loy gaat naar Vondelmolen cx team

Na dit veldritseizoen verlaat Ellen Van Loy het Baleoise Lions team. In een goede verstandhouding kiest Ellen er voor om een ander pad op te gaan. Sinds 2014 al maakte Ellen deel uit van het team. Jarenlang behoorde ze tot de internationale veldrittop en boekte ze spraakmakende overwinningen in onder andere Gavere, Diegem en Hasselt. Talloze keren stond ze op het BK-podium. Daarnaast viel ze op en naast de fiets vooral op als iemand met een gouden hart.

Ellen gaat naar het Vondelmolen CX team en zal daar als renster en coach de jongeren begeleiden.

Pas vorige zomer zag Vondelmolen – De Ceuster het levenslicht. Toch zet het nu al een stap voorwaarts met het aantrekken van Ellen Van Loy. Zij zal mee haar schouders.

Het team van Stijn Van Hout en Gerry Brouwers werd vorige zomer opgericht met een bijzondere missie: het Belgische damesveldrijden een duw in de rug geven. “België heeft wel degelijk talent, maar dat wordt de ontzettend sterke Nederlandse lichting vaak vergeten”, zegt sportief manager Van Hout. “Met onze huidige bezetting tonen we dat we willen werken aan de toekomst van het Belgische damesveldrijden. In die optiek is het aantrekken van Ellen Van Loy een bewuste stap.”

Met de komst van Ellen Van Loy als renster én coach, kan het team verder groeien en haalt het een belangrijke mentor in huis voor de ganse groep rensters, waaronder de huidig Belgisch kampioene Elite zonder contract, Suzanne Verhoeven. “Wij kijken erg uit naar de komst van Ellen. Zij is steeds een voorbeeld geweest voor vele jonge rensters en de ervaring die zij ons kan bieden is van onschatbare waarde.”

“Ik ben blij met mijn transfer en zal mij volgend seizoen nog voluit geven in de competitie, maar ik kijk ook erg uit naar het begeleiden en coachen van onze dames. Zo kan ik als drijvende kracht achter de nieuwe lichting veldrijdsters mijn ervaring delen en op een andere manier mooie resultaten behalen.”, vervolledigt Ellen Van Loy zelf.

Ellen ondertekent haar nieuwe contract

De twee naamsponsors van het team zijn zeer enthousiast met de komst van Van Loy. “Ellen Van Loy is een klinkende naam met een stevig palmares.”, begint Jo Dekeyzer, CEO van Vondelmolen peperkoek. “Ze heeft vele jaren ervaring en weet als geen ander hoe de cross in mekaar zit.” 

“Ellen rijdt reeds jaren mee aan de top van het Belgische damesveldrijden. We zijn dan ook zeer blij dat ze haar fin-de-carrière met volle goesting in ons team wil waarmaken.”, vervolledigt Davy De Ceuster, CEO De Ceuster bouwkranen.

Ellen zal vanaf 2021 aan de start staan van menig cross in de kleuren van Vondelmolen – De Ceuster Cycling Team.

Bron: PM

Foto: Bart Knops