Erik Groen wint openingswedstrijd in Berlicum

Erik Groen wint openingswedstrijd in Berlicum

Erik Groen heeft na een tumulteuze spurt de wedstrijd bij de elite in Berlicum gewonnen voor Frank Beemer en Micki van Empel.

Berlicum is traditioneel gezien de opening van het Nederlandse mountainbike seizoen en er staat altijd een hele rits renners aan de start. Om 11 uur zijn we gearriveerd en onszelf even geinstalleerd en gelijk het veld in , kennis maken met veel mensen en hallo zeggen naar oude bekenden.
Heerlijk om terug te zijn in het mountainbiken , heerlijk ook om van de organiserende club alle medewerking te krijgen die nodig is en een dikke merci hier voor Paul van Empel en zijn team.

Bij de elite zijn er vooraf wel een zes renners die aan elkaar gewaagd lijken in deze eerste wedstrijd van het seizoen. Jeroen Boelens van Betch.nl-Superior trok furieus van start en leidt de eerste halve ronde gevolgd door de rest van het pak. Thuisrijder Micki van Empel trok al heel snel de wedstrijd naar zich toe en ging er van door met Erik Groen in zijn wiel van MPL-Specialized.

Even later kwam Frank Beemer op zeven mijlslaarzen aansluipen en deze drie bepaalden de wedstrijd vandaag. Om en om stuivertje wisselen gaven Erik Groen en Frank Beemer de laatste ronde de beste indruk. Micki van Empel kon niet aansluiten en zag zijn medestrijders langzaam wegsluipen en buiten bereik raken.
Frank Beemer en Erik Groen zouden in de sprint bepalen wie er gaat winnen en wij zagen Erik Groen binnen komen als eerste en Frank Beemer als tweede.
Klein incidentje tussen deze twee, daar Frank claimt dat Erik hem aan de kant gezet heeft en zodoende wint. Micki van Empel werd derde. Jeroen Boelen, de eerste koploper kaapte de vijfde plaats weg in het zonnige Berlicum.

Gelijk aan de slag met de eerste finish van de masters. Micha de Vries die hier de overwinning mee neemt en als een gelukkig mens weer huiswaarts keerde. Micha die vorig jaar september nog erg slecht lag na een bike ongeval in Zwitserland en nu de overwinning pakte. Doorzetten wordt beloond ook in het mountainbiken.

Bij de Masters 2 is er toch een Zuiderbuur die van begin tot einde de leiding heeft en niemand naast zich duldde Jimmy Tielens is echt outstanding en scoorde een dikke Slamdunk in Berlicum . Gody Jacobs die achteraan moet starten had echt een hele goede dag en pakte uiteindelijk de 4 de plaats net naast het podium. Gody die erg goed op dreef was en naar eigen zeggen het goede gevoel heeft en als hij vooraan mag starten had hij andere kansen in de wedstrijd.

Bij de vrouwen 3 wedstrijden in 1 te weten , Elite , Junior en Nieuwelingen vrouwen. Een beetje verwarrend en uiteindelijk komen de eerste 3 Elite vrouwen Annemarie Worst , Linda ter Beek en Reza Hormes – Ravenstein in die volgorde over de finish. Annemarie Worst van Liv-Giant die al vrij snel het hazepad koos en niet terug te halen is door Linda ter Beek van het Merida Team . Op gepaste afstand is het Reza Hormes-Ravenstein die de derde plek binnen haalt en daarmee is het podium bepaald.

Later volgen de intervieuws en filmpjes die we gemaakt hebben.

Jan van Dijk