Europees beloftenkampioen Hermans juicht in Essen

Europees beloftenkampioen Hermans juicht in Essen

Bij de beloften in Essen (bpost bank trofee) stond er geen maat op Quinten Hermans (Telenet-Fidea). De Europees kampioen haalde het solo voor zijn ploegmaat Nicolas Cleppe en Yorben Van Tichelt (Sunweb-Napoleon Games).

 

In de tweede ronde zette Hermans de wedstrijd naar zijn hand. “Het was niet echt de bedoeling om toen al solo te gaan. Omdat we nog met veel renners vooraan zaten, wilde ik voor een schifting zorgen. Ik zette aan en had plots een voorsprong van tien seconden. Toen heb ik niet meer getwijfeld. Even kwamen de achtervolgers weer wat korter na een fietswissel van mezelf, maar al bij al had ik alles goed onder controle. Dit is mijn eerste zege in de Europese trui.”

Cleppe kon leven met zijn tweede plaats. “Ik ben er zelfs erg blij mee. Ploegmaat Quinten reed voorop en ik moest alle zeilen bijzetten om Yorben te volgen. Dat lukte en toen kon ik het ploegenspel spelen in zijn wiel. In de slotfase reed ik dan nog solo naar de tweede plaats.” In het klassement behoudt Jonas Degroote, zesde in Essen, zijn leidersplaats. Daan Hoeyberghs volgt als tweede op 1’10”, Cleppe staat derde op 2’10”.

Bron : persbericht – CH