Europees kampioenschap BMX 2020 in Dessel

Europees kampioenschap BMX 2020 in Dessel

Off-road club BMX 2000 mag voor de tweede keer in haar bestaan het Europees kampioenschap organiseren in Dessel in 2020.

‘Dit mag best een unicum genoemd worden, want het is nog nooit gebeurd in dat dezelfde club dit EK mag organiseren. Waarschijnlijk is dit de verdienste van de club daar zij in 2013 de meest succesvolle Europese kampioenschappen organiseerde met een record aantal deelnemers en een nominatie voor de Europese BMX hall of fame,’ zegt voorzitter Frank Smets.

Ook in 2020 zal men in Dessel groots voor de dag willen komen. De club viert dan immers het 20 jarig bestaan van de club en van het JOEL SMETS BMX CIRCUIT. Dat krijgt hierdoor een extra toets.

‘Er is de afgelopen winter hard gewerkt aan het BMX circuit, dat een totale make over gekregen heeft en nu al klaar is voor de komende jaren. Want ook de komende twee jaar wordt het druk in Dessel met volgend jaar in juli het kampioenschap van België. In 2019 een manche van de 3 nations cup, dit is een wedstrijd tussen België, Nederland en Duitsland en in 2020 dan het EK.

Hopelijk brengt dit drieluik voor zowel de club als de sport in het algemeen de nodige publiciteit met zich mee,’ besluit Smets.

 

Bron: PM Offroadclub BMX2000

Foto: BMX 2000