Evie Richards en Victor Koretzky winnen spectaculaire thriller shorttrack in Snowshoe

Evie Richards en Victor Koretzky winnen spectaculaire thriller shorttrack in Snowshoe

Evie Richards en Victor Koretzky hebben de voorlaatste shorttrackrace voor de wereldbeker in Snowshoe gewonnen.

In de vrouwenrace had niemand een antwoord op de kracht van Richards (Trek Factory Racing XC) die een verwoestende aanval inzette met nog twee ronden te gaan en niet meer achterom keek.

En in de mannenrace liet Koretzky (Specialized Factory Racing) het tot de laatste klim in de laatste van vijf ronden om een tempo neer te zetten waar niemand mee kon leven.
Richards en Koretzky bleken niet te stoppen in West Virginia toen de 2023 UCI Mountain Bike Short-Track World Cup series over de vijver naar Snowshoe in de Verenigde Staten trok.

Evie Richards leek een klasse apart op de gladde, technische afdalingen en alleen serieleider Puck Pieterse (Alpecin-Decuninck) kwam in de buurt van het tempo van de Britse nationaal kampioene toen ze eenmaal een voorsprong had opgebouwd.

Richards kwam vijf seconden voor Pieterse over de finish met de Australische Rebecca Henderson (Primaflor Mondraker Genuins Racing Team) nog eens vier seconden terug als derde.

Pieterse behoudt de leiderstrui voor de laatste ronde in Canada volgend weekend.

En bij de mannen liet Victor Koretzky (Specialized Factory Racing) het tot de laatste klim in de laatste van vijf ronden om een aanval in te zetten waar niemand tegenop kon.

Een groep van acht was begonnen aan de laatste ronde in een krappe wedstrijd voornamelijk geleid door serie leider Luca Schwarzbauer (Canyon CLLCTV) maar het was de Fransman Koretzky die de benen had om de beslissende stap te maken en uiteindelijk over de streep kwam met twee seconden voorsprong op titel uitdager Jordan Sarrou (Team BMC) en vier seconden op Schwarzbauer. Jens Schuermans werd 22 ste en Pierre de Froidmont 29 ste.

In termen van de serie betekent de derde plaats voor Schwarzbauer en de tweede voor Sarrou dat de Duitser nog wat werk te doen heeft om de titel veilig te stellen. Hij leidt zijn Franse rivaal met 190 punten en gaat de laatste ronde van het seizoen in met nog 250 punten te gaan.

Bron en foto: UCI World Series