Fabio Verberckmoes betrapt op gebruik van cortisonen

Fabio Verberckmoes betrapt op gebruik van cortisonen

De veldritwereld staat weer even stil…. Dit mag toch niet gebeuren…. Maar het is toch gebeurd. Fabio Verberckmoes rijder van Cycling.be-Alpha Motorhomes is half december 2016 betrapt op het gebruik van cortisonen. De jonge rijder trainde bij Eddy Verschueren. Hij gaf aan dat de veldrijder vitaminen kreeg die hij nodig had om goed te kunnen presteren. Maar nu blijkt uit dopingcontrole dat het geen vitaminen waren, maar wel cortisonen. De renner is onmiddellijk door zijn ploeg op non-actief geplaatst. Zijn straf gaat pas in vanaf 26 januari 2017. Maar door de ploeg werd hij op staande voet ontslagen.

Doch geeft de ploegverantwoordelijke mee dat zij geen weet hebben dat andere veldrijders bij dezelfde trainer in behandeling zijn. Zij houden vol dat er geen enkele rijder binnen hun ploeg verboden middelen gebruikt.

Het is jammer dat dit in deze mooie sport moet gebeuren. De jongen was nog maar 17 jaar en had nog zoveel mooie jaren voor zich kunnen hebben. Nu is zijn droom aan diggelen geslagen door het goed geloof in zijn trainer….

 

publicatie : Nancy Aerts

Bron : Cycling.be