Fabrice Mels en Lizzy Witlox zegevieren opnieuw in Waregem

Fabrice Mels en Lizzy Witlox zegevieren opnieuw in Waregem

Fabrice Mels en de Nederlandse Lizzy Witlox hebben nu ook de tweede wedstrijd van de City Mountainbike in Waregem gewonnen. De Nederlanders Lehvi Braam en Jeroen van Eck moesten vrede nemen met de tweede en de derde plaats bij de mannen in de grote finale. Ben Berden werd tweede in de kleine finale. Bij de dames werd Laura Regenmoortel tweede na haar landgenote Witlox en Petra Mermans derde.

Het parcours in de West-Vlaamse stad liep over 558 meter van gras en zand en zeven spectaculaire obstakels. Lehvi Braam zette, net als in Gent, de beste tijd neer in de individuele tijdrit. Hij ging Mels en Miquel vooraf. Braam was hiermee de meest regelmatige renner van de dag, samen met Mels. Want de Nederlander eindigde als tweede in de grote finale.

De Fransman Kevin Miquel was aan een goeie wedstrijd bezig, maar zag zijn kansen voor het podium in rook opgaan na een mechanisch defect in de kwartfinale. De Spaanse renner Javier Rodriguez maakte zijn debuut in de City Mountainbike. Hij werd vierde in de kleine finale na wat mechanische problemen gedurende de dag. Zondag eindigt de competitie in Antwerpen.

Uitslag:

Grote finale:

 1. Fabrice Mels (BEL)
 2. Lehvi Braam (NED)
 3. Jeroen van Eck (NED)
 4. Yu Takenouchi (JAP)

Kleine finale :

 1. Marco Schätzing (GER)
 2. Ben Berden (BEL)
 3. Vitus Wagenbauer
 4. Javier Rodríguez (ESP)

Dames :

 1. Lizzie Witlox
 2. Laura van Regenmortel
 3. Petra Mermans
 4. Julie Stockman

Foto: City Mountainbike