Fabrice Mels wint nu ook City Mountainbike in Roosendaal

Fabrice Mels wint nu ook City Mountainbike in Roosendaal

ava

Fabrice Mels is in topvorm. Nadat hij donderdag de wereldbekermanche Eliminator in Andorra won, versloeg hij nu de Nederlander Dennis Ebert en onze landgenoot Rob Peeters in de City Mountainbike in het Nederlandse Roosendaal.

Op en rond een sfeervol Roosendaals marktplein ging Fabrice Mels op het elan van Vallnord voort. Niet alleen realiseerde de Waaslander in de tijdrit de snelste tijd van alle deelnemers, ook de eerste kwartfinale overleefde hij erg makkelijk. Samen met de Nederlander Marc Oosterhof plaatste hij zich voor de halve finale.

Ook in de overige drie kwartfinales liet niemand van de podiumkandidaten zich verrassen. Dennis Ebert, Lennard De Rooy, Roy Beukers, Marcel Lommers, Bart Aernouts en Rob Peeters mochten zich allen opmaken voor de halve finale.

In de eerste halve finale hoefden Mels en Ebert niet eens tot het uiterste te gaan. Tijdens de eerste waterbakpassage haakten De Rooy en Oosterhof immers in elkaar, waarna eerstgenoemden tegen een toeristentempo hun tweede ronde mochten afwerken.

Roy Beukers ging in de tweede halve finale erg snel van start, maar werd in de tweede ronde nog voorbijgegaan door Peeters. Beiden gingen wel door naar de grote finale, dit ten koste van Lommers en Aernouts.

In die grote finale hielden zelfs pedaalproblemen direct na het startschot Mels niet van een derde opéénvolgende zege in dit regelmatigheidscriterium. Al was de sterke beer uit het Waasland wel anderhalve ronde lang op achtervolgen aangewezen. Pas vlak voor de waterbak wiste Mels Ebert te remonteren, waarna hij nog erg makkelijk stand hield tot aan de meet.

In de overige categorieën gingen Laura Turpijn (dames), Eli Smeyers (funklasse), Joek Van Pul (juniores), Arco Korteweg (masters 1) en Tom Segers (masters 2) met de zege aan de haal.

 

Grote finale:

1. Fabrice MELS (Bel)

2. Dennis EBERT (Ned)

3. Rob PEETERS (Bel)

4. Roy BEUKERS (ned)

Kleine finale:

5. Marcel LOMMERS (Ned)

6. Marc OOSTERHOF (Ned)

7. Lennard DE ROOY (Bel)

8. Bart AERNOUTS (Bel)

Reacties:

Fabrice MelsDirect na de start schoot ik los over mijn pedaal. Ik wou wellicht net iets te fel van start gaan. De anderen legden er direct de pees op waardoor ik volle bak moest achtervolgen. Pas in het begin van de tweede ronde kon ik over Peeters gaan en had ik het wiel van Ebert te pakken. Vlak voor de waterbak kon ik hem passeren. Dan was het enkel nog zaak om vol te houden tot aan de finish. Ik ben echt blij met deze zege want toen ik na de start met die achterstand vertrok geloofde ik er niet echt meer in’.

 

Dennis EbertOndanks die voorsprong was er tegen Fabrice niets in te brengen. Hij beschikt momenteel over een topconditie en door zijn surplus op technisch vlak kan hij er net iets langer de snelheid inhouden. Mijn bedoeling was om zo lang als mogelijk met hem mee te gaan, maar toen ik direct op kop zat moest ik natuurlijk wel vol doorgaan. Die positie twee ronden lang volhouden is echter net iets te veel gevraagd. Finaal ging Mels nog op en over mij, dit na een erg faire strijd

Rob PeetersDit is een leuke afwisseling voor ons veldrijders. De vorige manche in Rotterdam liep het niet naar behoren, maar ditmaal was het parcours wel meer om mijn maat gesneden. Op de twee lange, rechte stukken kon ik het tempo flink de hoogte doen ingaan. Tegen een Mels, die gespecialiseerd is in dit werk, ben ik echter niet opgewassen. De City Mountainbike is en blijft iets apart, en heeft volgens mij wel de mogelijkheden om uit te groeien tot iets moois’.

Roy BeukersDirect de grote finale in wat mijn eerste XCE-wedstrijd was. Natuurlijk ben ik hier meer dan tevreden mee. Die vierde plaats was wel het hoogst haalbare vandaag. De eerste heats lijkt het allemaal erg makkelijk te gaan en doen de benen niet al te veel pijn, maar dan begint te vermoeidheid toch toe te slaan’.Bron: PM