FC Aarschot : plaats waar het Vlaams Brabants Kampioenschap verreden werd

FC Aarschot : plaats waar het Vlaams Brabants Kampioenschap verreden werd

Aarschot was het decor voor de Flanderscup nr 6 maar ook het Vlaams Brabants Kampioenschap werd daar verreden. Onder een blakende zon mochten de rijders en rijdsters hun wedstrijd betwisten.

Bij de cruisers -16 jaar mochten de gebroeders Boeckx het onder elkaar uitmaken wie de titel naar zich mocht toe halen. Het was Rune Boeckx die de titel op zijn naam schreef. Jil Boeckx werd tweede. De dagzege was voor Yeno De Clercq.

Bij de Cruisers 17/29 waren het ook broers die het onder elkaar mochten uitmaken wie de titel op zijn naam schreef. Dit keer was het Svendsen Goeman die het beter deed dan zijn broer Gerben Goeman. De dagzege in deze categorie ging naar Robbe Verschueren.

Bij de cruisers 30+ was Bart Suttels de betere voor de titel. Peter Oosterop werd tweede in het kampioenschap van Vlaams Brabant. In de dagzege was het net dezelfde uitslag want ze stonden maar met z’n tweetjes achter het starthekke in de finale.

Bij de cruisers 40+ ging de titel van Vlaams Brabant naar Jurgen Van Avondt. Hij had geen tegenstander dus het was van ’s morgens al duidelijk dat hij de nieuwe kampioen werd. Walter De Visscher pakte de dagzege.

Bij de girls 11/12 jaar kregen we de titel voor Jolien Janssens. Zij versloeg haar medevluchter Lotte De Tant. Sanne Lumbeeckx pakte de dagzege in de Flanderscup nr 6

Brend Van Aerschot pakte de titel bij de boys 12 jaar. Hij hield Lander Artoos en Ward Serré achter zich. De bloemen van de dagzege gingen naar Dries Brouns.

Rune Vanderlinden was de enigste Vlaams Brabantse rijder bij de boys 13. Hierdoor mag hij zich vanaf nu de nieuwe titeldrager van deze provincie noemen. De dagzege was voor Gianni Terrijn.

Bij de boys 14 jaar was het Ziko De Coster die de beste papieren had om de titel te pakken. De tweede plaats in het kampioenschap ging naar Arne Ceuppens en de derde plaats was voor MAno Banken. Tjörven Mertens pakte zijn 11e overwinning van het seizoen.

Bij de girls 15/16 jaar mochten de zusjes Gommers het onder elkaar uitmaken wie de titel bij op haar palmares mocht schrijven. Aico Gommers die als regerende Europese Kampioenschap het laken naar zich toe haalde pakte de nieuwe titel. Haar zus Robyn Gommers moest tevreden zijn met een tweede plaats. Julie Heusquin pakte de overwinning in Aarschot.

Bij de boys 15 jaar was het de thuisrijder Brend Lahor die de titel van provinciaal kampioen op zijn naam schreef. Het was voor Brend de eerste titel sinds hij aan BMX doet. Dus het deed hem extra deugd om deze titel te behalen. De tweede plaats ging naar Rune Boeckx en de derde plaats was voor Simon Caerels. Wannes Magdalijns pakte de bloemen van de dagzege.

Bij de boys 16 jaar kregen we geen strijd te zien. Er was maar één Vlaams Brabantse rijder onder de naam van Jelle Van Loo. Dus was het niet zo moeilijk om de titel te pakken. Robbe Meerts wist de 6e manche van de Flanderscup op zijn naam te schrijven.

Bij de Men 19+ ging de titel naar Seppe Beyens. Hij wist Carlos A VAsques Alvarez en Jens Muyldermans te verschalken. Jari Cammens mocht de bloemen mee naar huis nemen als dagwinnaar.

Bij de Junior Men was het Jorre Vanderlinden die de titel van Vlaams Brabants Kampioen pakte. De tweede plaats was voor Ruben Van Geenberghe en Gerben Goeman werd derde.